De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

peggyvandeven

Peggy is in de zomer van 2009 op ons forum gekomen, maar werd 1,5 jaar later echt actief. Voor velen is ze bekend geworden door de Kiekeboe Bumba en deze taart is dan ook al vaak gebruikt als inspiratie. Peggy timmert aan de weg met Taartendroom, ze geeft workshops en maakt taarten op bestelling. Ook Peggy is natuurlijk ergens begonnen en hieronder lees je hoe en waar.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Tja….. als echte taarten-muts kan je toch niet om deze site heen!!! Iedereen in taartenland kijkt erop en praat erover…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Veeel te weinig. Soms een keer of 5 per week maar soms ook WEEEEEKEN helemaal niet omdat ik het gewoonweg te druk heb met bakken, lesgeven, ontwerpen enz enz…
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Ik vind het enorm leuk om andere creaties te bekijken en ben altijd ontzettend blij met alle lieve reacties op mijn taarten-parades… de dames zijn altijd zo dankbaar voor de inspiratie en dat geeft mij weer een boost om nog heeeeel lang door te gaan.
 • Hoelang bak je al?
  Bijna 4 jaar nu
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Tja, ik vind hele speciale taarten met een diepe betekenis of hele persoonlijke details altijd erg bijzonder om te maken maar het meest bijzondere was wel de bruidstaart voor mijn eigen zus… !!!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Heerlijke zoete roze freubeltaarten met veel bloemetjes en strikjes…. heeeeeeeeeeeerlijk om te doen!!!
 • Wat zou je nog heel graag willen bereiken op taartgebied?
  Tja…. Ik ben nooit met taarten begonnen met het idee hier een bedrijf in te beginnen en het te gaan maken in de taartenwereld, het is me allemaal overkomen… Ik denk nu wel eens ooit, waar houdt het op!??!!? De aanvragen blijven maar binnenstromen en ik moet dagelijk meerdere keren nee zeggen tegen bestellingen, simpelweg omdat ik het niet aankan en de tijd die ik nu besteed aan dit vak voldoende vind, ik wil ervan blijven genieten. Dat vind ik het aller belangrijkste, ik wil geen lopende band werk maken, elke taart moet met gevoel gemaakt worden, daar is tijd voor nodig dus vol = vol!!! Wat ik heel graag wilde bereiken is een specialist worden op bruidstaartengebied, daar ligt mijn doel en mijn passie, maar als kijk naar de bruidstaart-bestellingen voor 2013 die binnenstromen en zelfs al voor 2014 is dit zeker gelukt! Ik heb dus al meer bereikt dan ik ooit had durven dromen…..
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Absoluut zonder enige twijfel is mijn grootste hobby mijn 2 lieve kinderen…. Ik heb een zoon van 9 jaar en een zoontje van 4… eigenlijk zijn hun hobby’s automatisch de mijne geworden omdat we alles samen doen. De band met mijn 3 mannen (incl. Mijn grote man dus) is heel hecht en kost ook heel veel tijd… maar daar kan geen taart tegenop!!!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik ben niet iemand die zich heel erg mengt in de gesprekken op de forums, maar ik wil deze gelegenheid echt aangrijpen om tegen mijn medebaksters te zeggen: gun elkaar het beste en doe lekker je eigen ding zonder een ander te benadelen… Ik ga hier verder niet heel erg over doorpraten maar vind het soms erg verdrietig als mensen uit jaloezie een ander het licht niet in de ogen gunnen. We hebben zo’n enorm leuke hobby… we moeten er samen voor zorgen dat het ook leuk blijft!!!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou het zo echt niet weten omdat er ook heeeeel veel al geweest zijn. Is Francisca Holmwood al geweest???