De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Pienemien

http://www.deleukstetaarten.nl

Pienemien kennen we beter als Bianca. Ze is inmiddels een bekend gezicht op het forum, haar taarten oogsten veel bewondering door hun originaliteit en mooie afwerking. Dat ook een deskundige jury deze mening deelt blijkt uit Taart&Trends 2012. Samen met Alice (@lice) sleepte ze de 1e prijs in de wacht bij de groepsprojecten. Benieuwd wat ze allemaal gemaakt heeft? Neem dan een kijkje in haar album

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Tja heel saai en voorspelbaar maar omdat ik taarten wilde maken voor mijn eigen kinderen
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In het begin kon ik echt uuuuuren achter de pc zitten om me te vergapen aan alle prachtige creaties, nu heb ik steeds minder tijd (vaak heel druk met taarten maken en workshops geven) daardoor mis ik wel heel veel gave taarten die gemaakt zijn
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Door het forum heb ik heel veel onzettend leuke mensen leren kennen, tijdens taartbeurzen is het dan net 1 grote reunie, reuze gezellig en altijd hilarisch! Ik heb ook erg veel geleerd van alle tips en trucs die op het forum staan!
 • Hoelang bak je al?
  Bijna 4 jaar geleden heb ik de allereerste taart met marsepein gemaakt, toen heb ik wel 2 taarten in 1 jaar gemaakt ;-) een jaar later heb ik mijn eerste workshop gevolgd en sindsdien is het hek van de dam, ik durf niet eens meer te tellen hoeveel taarten ik al heb gemaakt. Het is ook geen uit de hand gelopen hobby meer, maar een manier van leven geworden, ik kan niet meer zonder!
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Eigenlijk zijn dat de 2 wedstrijdtaarten die ik met @lice als team heb gemaakt, voor de zoet en zo challenge in Deventer tijdens de live wedstrijd, pfff we stonden in het begin echt met trillende handjes te werken! En voor taart en trends in Apeldoorn, deze taart was ook helemaal leuk om te maken!! (wij hadden de taart met de naaimachine en penselenblik gemaakt)
  Alice en ik wonen nogal ver uit elkaar (zij in Limburg en ik in Drenthe) en we hebben heel wat tijd bellend en mailend doorgebracht om alles op elkaar af te stemmen. We hadden allebei onze eigen onderdelen die we zouden maken en de avond voor de wedstrijd hebben we in een bed & breakfast in Apeldoorn het geheel in elkaar gezet, dat was behalve spannend of het allemaal wel zou lukken ook heel erg gezellig.
  Brenda (kwebbeltje) logeerde hier ook en degene die Brenda kennen, en dat zijn er nogal wat ;-) weten dat dat altijd lachen en gieren is! We hebben daar ook zo’n leuke tijd gehad dat dit zelfs heeft geleid tot weer een deelname aan een live wedstrijd met ons drieën op het mega taartenfestijn in Roermond (23 maart 2013)! maar sttttt, voor Brenda doen we dan net of we meedoen aan een grote demonstratie, een wedstrijd klinkt zo eng haha
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik ben zelf wel groot fan van 3D taarten, dat vind ik altijd wel een uitdaging om te doen, maar ook de taarten waarbij je je eigen fantasie helemaal kan laten gaan zijn altijd leuk om te maken!
  Na vele kindertaarten te hebben gemaakt met de standaard figuurtjes van Kitty etc ben ik daar eigenlijk wel een beetje ‘klaar’ mee, de laatste paar maanden heb ik echt even een taartdip gehad daardoor en was mijn zin om taarten te maken even ver te zoeken.
  Inmiddels heb ik weer wat leuke dingen kunnen maken, ik probeer nu wel meer een balans te zoeken in de taarten die ik maak, het moet wel leuk blijven!!!
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Oh ik heb nog zoveel dingen op taartgebied die ik nog graag wil leren en uitproberen! Airbrush op taart vind ik erg mooi en probeer daar wat meer mee te oefenen, verder wil ik me nog meer verdiepen in 3D taarten, de taarten die gemaakt worden met constructiemateriaal (zoals de workshop die ik bij Kaysie Lackey heb gevolgd) vind ik ook enorm gaaf om te maken. Binnenkort is mijn jongste zoon jarig en dan kan ik me weer eens uitleven op een spectaculaire taart!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Andere hobby’s naast taartbakken? Ik heb zoveel dingen die ik leuk vind om te doen, af en toe doe ik wat kleine opdrachtjes op grafisch gebied, uitnodigingen maken, logo’s ontwerpen. Maar ik knutsel ook graag van alles in elkaar, dit loopt uiteen van het tegelen in de badkamer tot het maken van schilderijen, ik ben eigenlijk altijd wel bezig met iets!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Laat je (zeker wanneer je net begint) niet uit het veld slaan door alle moois wat je op taartgebied tegenkomt, oefening baart kunst en hoe vaker je een taart maakt hoe makkelijker het gaat! Ik vind het echt gaaf te zien hoe snel het niveau in NL omhoog gaat en je steeds weer verrast wordt door de meest gave taarten die gemaakt worden! Probleem is nogal eens dat ik ook steeds hogere eisen aan mezelf ga stellen en voortdurend op zoek ben naar nieuwe uitdagingen!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  De taarten van Nadine (Menadine) Tess (Tessje) Willemke (Willemz) Nicole (Nicoleth) Chantal (Chantalesmee) zijn altijd een feest om naar te kijken, maar er zijn natuurlijk veeel meer mensen te noemen die geweldige taarten maken!