De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Ria

Ria is één van de eerste honderd leden van het forum, als 73e heeft zij zich aangemeld en is sindsdien trouw blijven plakken. Inmiddels is ze haar eigen taartcarrière gestart met onder andere workshops. Ook organiseert ze samen met haar medeorganisatoren elk jaar Taart en Trends Dé beurs op het gebied van taartdecoratie.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Al surfend op internet op zoek naar rolfondant kwam ik op de leukste taarten uit in 2004-2005. Er waren toen ongeveer 400 leden.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dat wisselt, soms meerdere keren en soms lukt het niet. Afhankelijk hoe druk het is met de voorbereidingen voor Taart&Trends en Ricake.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  De contacten en vriendschappen die ik door het forum heb opgedaan. Ik heb er echte vriendinnen aan overgehouden.
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Gewoon mijn eigen naam. Door dat ik al redelijk in het begin lid was, kon ik mijn eigen voornaam gewoon gebruiken ;)
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak eigenlijk al vanaf mijn jeugd. Dus al ruim 30 jaar. In mijn buurt woonden veel Amerikaanse mensen die op de Vliegbasis in Soesterberg werkten en had mijn broer een Amerikaans vriendje en mijn jongste zus 2 Amerikaanse vriendinnetjes. Die moeders van die vriendjes vonden het tijdens verjaardagen helemaal “wonderfull” dat ik lekkere dingen bakte. Zo kwam het dat ik op mijn 12e al een Betty Crocker kookboek kreeg met daarin een gave spooktaart met marshmellow fluff en halve eierdoppen met brandende esbitblokjes als ogen en ook mijn eerste Wilton Checkerboard Cakepan kreeg. Mijn zakgeld ging regelmatig op aan spulletjes die ze voor mij mee konden nemen.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  De eerste verjaardagstaart voor mijn zoon en de taart voor het 50 jarig huwelijk van mijn schoonouders. Daarnaast zijn er nog veel taarten die ik gemaakt heb met een eigen verhaal ik zou er bijna een boek over kunnen schrijven .
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  Ik heb Margaret Braun altijd bewonderd, zij komt dit jaar naar Nederland en ik ga haar 2 daagse cursus volgen. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen op de voet, ook via vakbeurzen. Er zijn zoveel ontwikkelingen in baktechnieken en lekkere vullingen dat het gewoon leuk is om bij te blijven.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Fotograferen, koken (ik ben ook demokok op een vaste locatie), genieten in de zon met een goed boek. Het organiseren van Taart&Trends (hoewel dat meer tijd vraagt dan een gewone hobby)
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet van de lekkere én mooie dingen. Samen geven ze het leven smaak en kleur.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Marlies (van Party cupcakes) of Jel ( Marielle) van de Koekenbakkers.