De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Tamataartje

Als je taarten zoekt met veel complimenten, kijk dan eens naar de taarten van Tamara. Ze scoort hoge ogen op het forum en ver daarbuiten. Hoewel ze geregisteerd is sinds 2012, kijkt ze al langer mee bij ons. Hoe dat zit, lees je hieronder.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik maakte al langere tijd taarten voor mijn kinderen hun verjaardagen. Een paar jaar terug heb ik voor het eerst een taart met fondant en dat ging helemaal mis. Toen heb een eerste keer op het forum een vraag gesteld, ik weet niet meer precies wanneer dat was. Toen ben ik er een paar jaar niet meer geweest, tot 2012. Ik was weer op zoek voor een taart voor mijn oudste dochter, die toen heel erg van gothic hield. Toen heb ik op internet de mallen van Brenda (Kwebbeltje) gevonden en toen was het hek van de dam. Ik ging als een gek taarten maken om alle ideeën die ik had te kunnen verwerken en ik heb me (opnieuw) ingeschreven op het forum voor tips en trucs.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik kijk bijna dagelijks op het forum.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Eerst vooral als handig medium voor het krijgen van tips en trucs. Nu vooral voor het geven van tips en trucs hahahaha =D Ik vind het erg leuk om te zien wat er zoal wordt gemaakt en probeer mensen waar mogelijk te helpen. Ook kijk ik wel eens bij de how-to’s en gebruik bijna dagelijks de tabellen voor de hoeveelheden (verschillende stapels t.o.v. het aantal personen en hoeveelheden beslag per maat bakblik). Ook doe ik soms mee met de Thema taarten.
 • Hoe kom je aan je forumnaam?
  Tamara en taartje werd Tamataartje, niet heel spannend.
 • Hoelang bak je al?
  Ik bak al een tijdje taarten voor mijn kinderen, maar voor anderen bak ik eigenlijk pas sinds december 2012.
 • Welke taart vond je het meest bijzonder om te maken?
  Jee hee, dat is lastig, ik vind heel veel taarten bijzonder die ik heb mogen maken. De meest spannende taart was denk ik de Corpse Bride topsy turvy. De eerste keer een bruidstaart, de eerste keer een topsy turvy, de eerste keer een taart vervoeren, een eerste keer airbrushen en een eerste keer iets namaken wat echt moest lijken. Pffff, ik heb echt wel lopen stressen! Maar het was achteraf wel een onwijs gave opdracht.
 • Wat zou je nog heel graag willen leren/doen op taartgebied?
  De buitenkant lukt meestal wel. Wat ik in mijn hoofd heb komt meestal ook wel zo op de taart terecht. Wat ik zou willen leren is de binnenkant bijzonderder te maken. Mooiere vullingen, helemaal zelf gemaakt. Hoge taarten “from scratch”, dat soort dingen. Maar dat komt zeker nog wel!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik hou van computerspelletjes, anime en de Efteling. Ik hou van metal (muziek) en de gothic stijl. Ik mag ook graag een gezellig metal/rock concert bezoeken. Verder surf ik veel op het wereldwijde web. O ja, ik hoop gauw weer eens te kunnen gaan duiken!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Al lukt het allemaal niet in 1 keer, geef het niet op. Blijf oefenen en proberen. Google is your best friend, er is heel veel info op internet te krijgen. Ik heb daar ook onwijs veel geleerd. Ben niet bang om uit te proberen. En kom je er écht niet uit, stel gewoon vragen!
 • Van welke forummer zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou wel een interview met Eveline (Anouckjewel) willen lezen. Ze is in korte tijd met sprongen vooruit gegaan, ik ben wel benieuwd naar haar verhaal.