De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Annette

Het ’10 vragen aan…’ stokje is doorgegeven aan Annette, samen met Wietske vormt zij het duo achter www.felicitaartjes.nl, een site die bekend staat om de handige bakschema’s en howto’s.
Met bijna 3000 berichtjes op haar naam is Annette al lang geen onbekende meer op het forum. Ze valt vooral op door de taarten die ze post. Deze zijn meestal goed voor meerdere pagina’s lovende reacties, het is ook niet moeilijk om een echte ‘Annette’ te herkennen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Dat kwam eigenlijk door Wietske. Zij heeft me een paar jaar geleden overgehaald om mee te gaan naar een cursus ‘taarten maken’ bij Inge. Ik zag dat eerst helemaal niet zitten, maar zij was razend enthousiast en toen uiteindelijk zei ik, okee, ik ga wel mee (zucht)... en vond het gelijk helemaal leuk natuurlijk. En tja, dan kom je vanzelf op het forum terecht. En dan ben je gelijk verslaafd hè.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik kijk toch wel elke dag even hoor. Eerst even de taartenparade bekijken wat voor moois er allemaal is gemaakt, en dan de Babbel na het bakken. De andere rubrieken bekijk ik heel af en toe maar niet elke dag.
 • Hoelang bak je al?
  In april 2006 heb ik mijn eerste taart zelf gemaakt, vlak na de cursus bij Inge. Het was een taart voor mijn broer die duikt en die toen 12 en half jaar getrouwd waren. Voor die tijd bakte ik wel al vaak appeltaarten en cakes enzo maar nog nooit iets met kapsels, vullingen en marsepein etc.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Die was voor mijn dochter haar 11e verjaardag. Het was een roze stapeltaart met zwart en zilver en een hakschoen er op. Echt heel leuk om te maken.
  (Ondertussen is Annette al een aantal prachtige taarten verder)
 • Wat voor soort taarten vind je het leuks om te maken?
  Ik denk toch wel de meiden-stapeltaarten, waarbij ik helemaal de vrije hand heb. En de geboorte taarten vind ik ook super leuk. En ja, ook de bruidstaarten zijn geweldig om te doen. Die maak ik dan samen met Wietske en dat is heel relaxed want dan hebben we allebei zoiets van, o dat komt wel goed. Vooral het ontwerpen van de taarten vind ik heel erg leuk. Dan maak ik allemaal kladjes, en soms als ik twijfel over de kleuren dan kleur ik het ook nog helemaal in, net zolang tot het ‘klopt’.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik tennis elke week met een paar meiden, heeeel gezellig. Verder ben ik gek op wintersport, maar ja dat is helaas maar 1 week per jaar. En intermeppen, ik kan echt niet zonder mijn laptop, een drama als ie stuk is. En ik ben gek op winkelen. Verder ben ik druk met onze 3 kinderen van 11, 8 en 6, die ik de hele week van hot naar her sjees. Ze zitten allemaal op een paar sporten dus dat is druk, maar wel leuk.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Ik zou het zo niet weten. Ik ben niet echt helemaal wauws van iemand ofzo.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Eehhhh… zeer intieme vragen bijvoorbeeld. Die hou ik lekker voor mezelf.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dat ik het een super gezellig forum vind en dat iedereen heel leuk met elkaar omgaat. Verder zou ik aan mijn medebakkers/-baksters willen zeggen, laat het echt een leuke hobby blijven. Leer ‘nee’ te zeggen. Ik had op een gegeven moment, vooral in het begin, zo’n moeite om nee te zeggen dat ik veel te veel opdrachten per week aannam. Ook opdrachten waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had. En dan werd het echt ‘moeten’ en toen kreeg ik er steeds minder lol in. Ik had echt nergens anders tijd meer voor. Nu doe ik het veel rustiger aan en dat bevalt me prima. Maar dat is wel persoonlijk natuurlijk.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Van Inge! Daar is het bij mij toch allemaal mee begonnen. Ik heb 3 cursussen bij Inge gedaan en dat was altijd super gezellig. Het is gewoon een leuk mens die héél hard werkt in de taarten business