De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Babs

Hoewel Babs voor de oudgedienden van het forum een hele bekende naam is, is voor veel nieuwkomers ‘het meisje met de staartjes’ nog vrij onbekend. Toch heeft Babs, op het moment van schrijven (feb 2010), al ruim 5000 berichten op haar naam staan. Babs laat regelmatig van zich horen in de babbel of met reacties in de taartenparade. Het loont zeker de moeite even in haar album (www.bakbabs.nl) te kijken, ze hoopt deze weer snel aan te kunnen vullen met nieuwe prachtige creaties.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Mijn vriendinnetje had het er een keer over om samen een workshop taart decoreren te gaan volgen.
  Dus ik ben gaan zoeken naar iets hier in de buurt. Ja en als je gaat googlen voor info, kom je al snel uit op de leukste taarten.
  Ik heb toen de hele site, inclusief het forum helemaal doorgespit (die was toen nog ietsje kleiner).
  Alles heb ik gelezen, en gezien. Ja en toen ging het dak eraf natuurlijk.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Per week? Per dag? Per uur? Ik zal het zo zeggen er zijn tijden geweest dat ik een paar keer per uur even ging kijken of er een nieuwe taart was geplaatst. Dat ik ook echt bij iedere taart een reactie wilde plaatsen.
  Ben er nu een tijdje even tussenuit geweest en dan mis je opeens een hele hoop. Nu probeer ik elke dag even te kijken naar al het moois dat langs komt. Reageren doe ik helaas weinig, maar dat komt echt wel weer hoor
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Stop informatief, gezelligheid, gezamenlijke interesses, en een stel leuke meiden (en een enkele vent) in een kippenhok en voilà daar heb je het antwoord.
  Daarbij heb ik zoveel leuke meiden hier van het forum al eens in het echt mogen ontmoeten op freubeldagen en beurzen. Ik was zo verrast dat het allemaal zo vanzelf ging. Ik vond het dan ook best wel spannend de eerste keer een paar taartmeiden te ontmoeten. Je ‘spreekt’ elkaar best veel, maar echt face to face vond ik best eng. Maar geen verschil hoor, het forummen ging gewoon live door. Ik moet zeggen dat ik dat best heel speciaal vind.
 • Hoelang bak je al?
  Ik ben toch eigenlijk wel altijd een ‘bakster’ geweest denk ik. Dat zat er dan toch wel al in. Dan heb ik het dus over appeltaart/ cake/ etc.
  Het decoreren is pas begonnen in september 2007. Tot die tijd wist ik niet eens dat het taarten decoreren bestond. Het zou me niet eens op zijn gevallen als ik zo’n taart eens voorbij zag komen.
  En nu… nu zie ik taarten in films, taarten in bladen, taarten op internet en is bijna alles wat ik zie gerelateerd met taart Er gaat nooit een dag voorbij zonder dat ik aan taartjes denk.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Ik heb een hele lange tijd niet kunnen bakken vanwege mijn gezondheid. Ik heb in september en oktober
  de taarten voor de kids gemaakt met behulp van mijn liefde. En nu het langzaam weer beter gaat, probeer ik weer af en toe een taartje te maken. Heerlijk om dit weer te kunnen doen. Mijn laatste taart was voor mijn liefde, een 18+ taart. Wel een beetje een heftig exemplaar
  Mijn liefde is best wel een beetje een stoute vent, maar stond met zijn bek vol tanden en zei: Eh babs, dit kan ik toch niet mee naar mijn werk nemen! Hahhahahaha….. Echt wel!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Eigenlijk heb ik niet echt een vast ding. Ik vind alles wel een uitdaging en wil ik het dan ook proberen. Maar ik moet wel zeggen dat ik minder heb met puzzelen. Ik vind het decoreren en uitwerken van een eigen idee meer voldoening geven.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik ben eigenlijk helemaal geen hobby mens. Voordat ik met taarten begon heb ik dan ook nooit een hobby beoefend. Toen ik een stuk jonger was tekende en schilderde ik heel veel. Maar dat is heel lang geleden hoor.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Of ik uit wil rekenen wat ik de afgelopen jaren heb uitgegeven aan taartspullen, hahahaha.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dat ik het fijn vind dat ik het forum heb gevonden. Zo ben ik langzaam in het wereldje van taarten gekomen door veel te lezen hier. Mijn enthousiasme voor de taartjes zorgde ervoor dat ik alles wilde leren en alles wilde uitzoeken. En ik ben nog lang niet klaar met leren. Ik zoek nog steeds veel op en laat me inspireren door alle taarten die gepost worden. Ik vind het fijn dat dit hier kan.
  Ik droom van een leuk winkeltje met leuke taartjes en frutsels en friemels (zucht) Omdat het een droom blijft, is het maken van taarten juist zo leuk, en zo inspireer je een ander weer.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Jeetje dat is echt een vraag om aan mij te stellen. Hoe lang mag het lijstje zijn? We beginnen bij de A van…...en de B van…... Als ik echt moet kiezen, dan toch van Inge. Maar daar zou ik eigenlijk wel meer van wil weten. Het hele verhaal van hoe ze uiteindelijk de stap heeft genomen om dit allemaal te gaan doen en heeft kunnen doen
  Oja, en natuurlijk van Petra (lune), ik vind dat zo’n heerlijk wijf. Ennuh….. van Pooh natuurlijk. En van Manika, Corinne, Lonnes, Jozien, Petra, Tirza, Tweety,...........etc. etc.
  Kortom, ik wil eigenlijk alles van iedereen weten