De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Belluna

Het forum van DeLeuksteTaarten.nl is een internationale community; Belluna is van belgische komaf, is geregistreerd vanaf 26 juli 2006 en heeft al heel wat berichtjes op haar naam staan: 1185! Belluna heet in het dagelijkse leven Katleen en reageerde erg aangenaam verrast op het verzoek mee te doen met “10 vragen aan…”.
De taarten en andere creaties van Katleen vind je op Biscuit van Katleen
Rechts op de foto: Katleen’s allereerste verkochte taart - Blue’s Clues

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Heel toevallig omdat ik (zoals zoveel mama’s) iets zocht om te maken voor mijn dochter haar verjaardag. Ik had toen al een paar dingen gemaakt, waaronder een pooh met bc vanille en chocolade, een teletubbie taart van marsepein geschilderd met kleurstof, ...
 • Hoelang bak je al?
  ik sta al in de keuken sinds ik 10 ben, dus ik ben al een hele tijd gebeten door de microbe, vooral door mijn mémé (grootmoeder) zij maakte bij elke verjaardag van haar 13 kleinkinderen een versierde bisquit klaar, dus een zelfgemaakte (op de koude manier) kapsel en dan botercrème er tussen en rond, altijd drie eentje met vanille, een chocolade en een mokka biscuit. Wij keken altijd en klopte het eiwit met zo’n klopding manueel op en natuurlijk likten we de kom schoon
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  mijn laatste was een probeersel, zijnde nootjesbiscuit met praline botercrème tussen en gekleurde chocolade over, mijn oudste dochter vond het een topper! Aangezien niet indereen gek is van marsepein, probeer ik creatieve oplossingen met chocolade te zoeken, maar dit staat (bij mij) nog in de kinderschoenen.
  (Katleen heeft deze vraag op 20 september beantwoord en heeft ondertussen al weer meer gebakken… M.)
 • Vind je een opleiding belangrijk?
  hangt er vanaf wat je wil doen. Zelf wil ik iets verder gaan en vind een degelijk opleiding een must, op dit ogenblik ben ik een klassieke patisserie-opleiding aan het volgen, omdat ik graag meer warenkennis wens op te doen en vooral de kleine kneepjes van het vak onder de knie wil krijgen. Een opleiding tot taartendesigner is in België en Nederland nog onbestaand, dus dit probeer ik onder de knie te krijgen door workshops en zelf uitproberen, maar ik sluit in de toekomst een korte opleinding in de UK niet uit.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  liefst elke keer iets anders, zodat het een uidaging blijft, zoeken hoe je er best aan begint, één ding uit je ideeën kiezen. Ook heb ik graag wensen en beperkingen, dit moedig me elke keer aan om creatieve oplossingen te zoeken
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Naast mijn werk (4/5), 3 kids, taxi voor de kids, mijn baklessen (opleiding patisserie) en de taarten ontbreek ik tijd voor een andere hobby, tenzij slapen telt.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Ik zou graag eens een paar dagen meewerken met marcolini of een creatieve patisière, omdat alles toch veel makkelijker gaat als je het eens gezien hebt. Waarom, wel omdat ik heel graag kijk naar Debbie Brown, Lindy Smith of andere decorateurs, maar telkens stel ik me de vraag of het buiten een mooie taart ook een lekkere taart is. Ik maak graag een mooie taart die minstens even lekker is, daar wil ik geen compromis over sluiten! Of zoals een vriend het graag omschrijft “wauw, als je ze ziet en nog eens wauw als je ze proeft” daarom maak ik ook alles zelf!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Lieve taartemiekes, doe voort zoals je bezig bent, zoek uitdagingen op en probeer af en toe die mixen eens links te laten liggen…. ik ben er zeker van dat jullie het kunnen! Heb geen schrik (ook al ben je in -jouw ogen- beginner) om je mening te zeggen of om tips te geven! .. en lang leven de how-to’s, zoekfunctie en faq!
 • Wat ik mezelf toewens:
  Meer tijd in het ontwerp en de afwerking en meer op voorhand werken want ik ben een last-minute persoon wat me soms zuur opbreekt Kortom Inge en Marianne, misschien een idee om in de webshop aan te bieden, tijd? verpakt in zakjes van 2 uren?
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik zou graag een interview van Masha lezen, ze is een tijdje weg geweest , maar nu is ze er weer. Ze heeft zoveel afwisselde taarten en vooral leuke ideetjes! Ik hoop nog meer van haar te zien!