De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Bien

Bien was eerst te herkennen aan het lieve ForeverFriends beertje in haar avatar. Deze heeft ondertussen plaats gemaakt voor een echt Bienlogo, roze, bruin, wit en uiteraard met stippen.
Wat begon als een hobby is nu heel wat serieuzer geworden en haar site en shop, CakesbyBien.nl, met o.a. door haarzelf ontworpen uitstekers, wordt steeds meer bekend onder taartend Nederland èn daar buiten.
Ondanks dat ze het daar nu erg druk mee heeft, staan er toch ruim 5000 berichtjes op de teller.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik wilde na een teleurstellende taart voor mijn jongste, voor mijn oudste iets beters, dus even googlen op internet en zo kwam ik op de leukstetaarten.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In het begin meerdere keren per dag, maar sinds ik echt een bedrijfje heb komt ik tijd tekort. Probeer nog wel een paar keer per week te kijken, maar dan heel vluchtig. Ik mis het wel!
 • Hoe lang bak je al?
  Ik stond altijd graag in de keuken, maar dan meestal recepten maken voor het avondeten, helaas lukt me dat tegenwoordig ook niet meer. Voorheen kozen mr. Bien en ik voor de zaterdag een recept uit een van mijn vele kookboeken en gingen daarmee aan de slag. Taarten bakken doe ik sinds December 2006.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat was een taart voor het beste vriendinnetje van mijn oudste, het is een sneeuwelfje geworden.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik probeer een beetje mijn eigen stijl te creëren, de Mirthestapel is inmiddels een begrip, strepen-stippen-kroontje. Heb wel een beetje dezelfde stijl als de PinkCakeBox (zou het aan de kleur liggen)
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ja, Sparta Rugby, insiders weten dat dat mijn andere grote liefde is. Ben ik niet bezig met mijn taarten, sta ik langs de lijn foto’s te maken of in de keuken of achter de bar in ons clubhuis.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Ik heb inmiddels al aardig wat mensen ontmoet van het forum en ook cakedecorators in het buitenland. Afgelopen november heb ik nog samen met Lindy Smith haar stand opgebouwd op de beurs. Vind het moeilijk om te kiezen maar ik denk Peggy Porschen want ik ben een grote fan van haar, maar de dame achter PinkCakeBox en Adrienne van First Impressions zijn een goede 2e en 3e.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Ik ben niet zo moeilijk, je kan me alles vragen, behalve mijn pincode en mijn password, hahaha.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Geniet van je hobby en laat het een hobby blijven. Dit is wat ik mijn workshoppers ook altijd mee geef. Het is geweldig om veel taarten te maken, maar gouden bergen bestaan niet in de taartenwereld. Bij mij is het uit de hand gelopen en ik zeg eerlijk dat ik het taarten maken voor de hobby soms echt mis.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Oh dat is moeilijk, heb zoveel taartvriendinnetjes inmiddels, maar ja, de meeste ken ik inmiddels wel en ik weet dus ook wel wat ze zullen antwoorden. Dus zonder iemand tekort te doen kies ik voor Lune, omdat ze zo grappig is