De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Carina

Carina is vanaf 2 april 2007 actief op het forum en heeft op moment van schrijven 1761 berichtjes geplaatst! Was Carina op het forum eerst te herkennen aan haar baby-foto als avatar, ondertussen vindt ze zichzelf al een peuter! Maar haar taarten zijn plaatjes, dus het wachten is op avatars van Carina als puber t/m oude wijze vrouw!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Voor de kinderen probeerde ik altijd al aparte taarten te maken. Ik probeerde al een beetje aparte en leuke taarten voor de kinderen te maken.Versierd met slagroom en smarties e.d.. Ik heb een rond bakblik met de vorm van een clown. Dus die konden de kinderen dan samen met mij versieren. Ik maakte botercreme van margarine en suiker en kleurde het met een beetje kleurstof van de toko. Omdat ik nog geen goed recept had voor botercrème ging ik die zoeken. En zo kwam ik op de leukste taarten site.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Door het forum kreeg ik ook zin om ook zulke mooie taarten te gaan maken. Om te weten te komen hoe dit moest zat ik in het begin wel elke dag op het forum. In de tijd dat ik het forum ontdekte was ik zwanger. Toen ik nog niet was bevallen en mijn zwangerschapsverlof was in gegaan, waren twee dagen per week alle kinderen op het kinderdagverblijf. En ik kon dan heerlijk wegdromen bij alle mooie taarten en heel veel kennis opdoen. Dus ook nog heel lang. Ik denk dat ik op een gegeven moment wel minimaal 2 uur per dag op het forum te vinden was. Ook het chatten vind ik erg leuk. Alhoewel het op het moment erg rustig is.
  Op het moment kan ik wat minder op het forum kijken. Maar eigenlijk kijk ik wel elke dag, al is het dan minder lang. Wellicht moet ik even vertellen dat ik nu vier kindjes heb en het daarom erg druk heb. Ik heb 3 maanden volledig ouderschapsverlof gehad (en we hadden nog wel 1 dag kinderdagverblijf aangehouden, dus had ik op donderdag alleen onze dochter Selena bij me), maar sinds een maand werk ik weer 1 dag. Dus sindsdien moet ik kiezen tussen taart bakken/decoreren of forum kijken (en het huishouden doen).
 • Hoelang bak je al?
  Sinds ik een klein meisje ben, hielp ik mijn moeder met appelcake, vlaaien bakken en soortgelijke taarten. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst suiker mocht afwegen en dan met een vorkje door de suiker moest gaan om alle klontjes weg te krijgen. Ik was reuze trots dat ik mijn mama mee mocht helpen. Het decoreren zoals we op het forum doen, doe ik sinds maart 2007. Het paastaartje met kuikentjes wat in de galerie staat was mijn eerste taartje. Ik was toen aan het oefenen om een taart te maken voor mijn broer die promoveerde..
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Ik heb als laatste een bumbataartje gemaakt voor Falco. Moest helaas snel omdat ik te weinig tijd had, dus kon ik hem niet zo mooi maken, als ik had gewild.
  Ben nu bezig met een taart voor mijn peter en meter, die 50 jaar getrouwd zijn. Daar heb ik heerlijk de tijd voor genomen. Ik ga binnenkort de roosjes maken en dan is tie af. Hij zal van het weekend geshowd worden.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Dat weet ik niet zo goed. Ik vind het vooral leuk om iedere keer iets anders te maken. Verschillende vullingen uit te proberen. Door Marlies ben ik ook eens cupcakes gaan versieren en dat vind ik ook wel erg leuk, al is het weer even geleden.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik vind het erg leuk om zelf dingen te maken ter decoratie van de kamers van de kinderen. Zo heb ik een lamp gemaakt voor de kamer van Asmara. De jongens hebben een piratenkamer, daar heb ik op triplex een peterpan geschilderd en uitgezaagd, zo ook een landkaart en kapitein Haak. En ik heb nog een heel verlanglijstje om te maken. Zoals een leuke kinderkapstok.
  Ik probeer nog wat aan sport te doen, maar het laatste jaar heb ik niks gedaan. Ik ga binnenkort weer wat doen om mijn conditie weer wat op peil te brengen.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Rianne1970. Door het forum heb ik nu regelmatig contact via msn. Dat is altijd gezellig en die zou ik nog wel eens in het ‘echie’ willen zien.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Ach, ik ben vrij open en heb geen grote geheimen. Dus dat zou ik niet zo gauw weten.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Zorg dat je het plezier in het bakken blijft behouden. Je kunt wel in opdracht gaan werken, maar dan heb je wat meer druk/stress. Doordat mensen voor een taart betalen moet je het toch echt goed afleveren. Geen scheuren in het marsepein en bedenk maar wat er allemaal fout kan gaan
  Probeer daar een balans in te krijgen. Merk je dat je er geen plezier meer in hebt, geef ze dan gewoon lekker weg. Bijvoorbeeld met een verjaardag van een vriendin. Zij is dan blij dat ze een overheerlijke taart krijgt en het is iets echts persoonlijks. En jij hebt weer een mooie gelegenheid gehad om jouw geweldige leuke hobby te kunnen bedrijven
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ik wil wel graag een interview van ‘onze’ koekjesfee Karentje lezen. Die kan echt toveren met koekjes en natuurlijk taartjes en ben wel eens benieuwd wat zij allemaal voor antwoorden heeft.
  Ook naar Marlies ben ik wel nieuwsgierig (mag dat ?). Zij heeft mij, op dit forum, zulke goede aanwijzingen gegeven om cupcakes te kunnen bakken. Ze waren al verschillende keren mislukt. Zonder haar aanwijzingen waren ze nog steeds niet gelukt.