De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Dutchdecorator

Dutchdecorator, die buiten het forum als Saskia door het leven gaat, is geregistreerd sinds 15 mei 2006, heeft op moment van schrijven zo’n 2304 berichtjes op haar naam staan.

Saskia maakt prachtige taarten, zeker haar prinsessentaarten hebben duidelijk haar eigen stijl. Maar ook geeft Saskia workshops en wordt haar site (www.bijzonderlekkers.nl) regelmatig genoemd als men op zoek is naar specifieke botercrème-recepten!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Na dat ik uit Amerika terug naar Nederland verhuisd was (januari 2005) was ik op het internet op zoek naar vervangende ingrediënten.
  Ik vond in Mei de site van de leukste taarten (toen nog 250 leden) en was dolblij en verbaasd want ik was echt in de veronderstelling dat ik iets heel nieuws vanuit Amerika had meegenomen.
  Ik merkte ook dat er hier wel veel met marsepein gedaan werd maar niet zo veel “Amerikaans“spuitwerk waar de Amerikanen juist hun taarten mee decoreren (in de twee jaar dat ik in Amerika woonde was fondant net in opkomst maar niemand luste het (nou als je de wilton fondant wel eens hebt geproefd snap je waarom) dus marsepeinen taarten waren er eigenlijk niet.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  In het begin meerdere keren per dag dat red ik nu niet meer want ik heb het veel te druk met mijn workshops en taarten dus nu probeer ik elke dag te kijken maar soms schiet er wel een dagje tussendoor.
 • Hoelang bak je al?
  Heeeel lang, vroeger voor mijn moeder gewone taartjes (van cake beslag) met slagroom maar sinds de geboorte van mijn oudste zoon (nu acht jaar geleden) ook marsepeinen taarten. De eerste taart maakten wij ( mijn man en ik),na vier pogingen, van twee mislukte biscuits en zelfgemaakte marsepein, gekleurd met vloeibare kleurstof ,met een afbeelding van nijntje.
  De volgende had Boris beer erop en krokodillen langs de zijkant alles nog steeds in 2D.
  In Amerika ben ik tijdens de wilton lessen dus flink gaan bakken want ik deed twee cursussen tegelijk dus soms hadden we twee taarten in de week gelukkig hoefde je niet elke week bij elke cursus een taart mee te brengen.
  Vanaf dat we weer in Nederland wonen is het bakken mijn hoofd bezigheid geworden en van af januari 2007 is de activiteit meer naar het geven van workshops verschoven.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Een paas/ verjaardags taartje voor mijn schoonmoeder maar de eerst komende taart is interessanter dat wordt een drie laags bruidstaart met rozen voor de caissière van de drogist hier in de buurt!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  3D dus eigenlijk de taartsculpturen en natuurlijk de Barbies (misschien komt dit omdat ik ook een tijd aan beeldhouwen in steen heb gedaan).
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Nee eigenlijk niet, ooit heb ik een paar jaar flamenco dansen gedaan en daarna dus beeldhouwen.
  Ook het lesgeven heb ik eerder gedaan in de vorm van vrijwilligerswerk gaf ik technische clubs voor meisjes.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Colette Peters
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Geen idee
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Bak vooral met plezier.
  Laat je inspireren door anderen en wees niet bang dingen te proberen waarvan je dacht dat het veel te moeilijk zou zijn.
  Sta achter je product en wees kritisch.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Paloma