De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Karentje

http://www.deleukstetaarten.nl

Al lang geleden aangedragen voor ‘De 10 vragen’, is het dan eindelijk zover: de 10 vragen voor Karentje, onze enige en echte Koekjesfee! De vragen zijn beantwoord in mei 2008, dus enkele antwoorden zul je anno december 2008 in die context moeten lezen.
Karen is geregistreerd sinds 24 augustus 2006 en heeft op moment van schrijven 3155 berichtjes op haar naam staan. Op het forum van DeLeuksteTaarten.nl is ze niet alleen bekend vanwege de prachtige koekjes die ze maakt, maar ook de adviezen die ze geeft worden graag opgevolgd. Karen heeft zelf een prachtige eigen site: www.dekoekjesfee.be met koekjes, taarten, workshops, forum en nog veel meer!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik had cupcakejes gemaakt in de zomer van 2006 voor mijn dochter Lotte. Er was glazuur op volgens een recept van Nigella Lawson. Maar dat was gewoon poedersuiker met water en dan gekleurd met vloeibare kleurstoffen. Niet alleen de cakejes , maar heel de plateau hing er vol mee.
  Ik was niet blij en begon te speuren op internet en na Engelse en Amerikaanse omzwermingen kwam ik op de webshop uit. Het duurde even voor ik het forum vond en dan nog even voor ik me er aan waagde er actief aan deel te nemen. En daarna was het hek van de dam zullen we maar zeggen…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dagelijks, de site staat voortdurend open en als pauze tussen het bakken en zo in klik ik wat rond (met het gevaar soms te lang blijven hangen). Ik neem dan een tasje koffie erbij en ga er even voor zitten. En dit dus de hele dag.
 • Hoelang bak je al?
  Echt actief bakken sinds 2006.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste taart was een rode bruidstaart van 5 hoog.
  (Dit was dus de vraag in mei 2008 (M.)
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Bruidstaarten en mooie koekjes en cupcakes.
  Bruidstaarten hebben zo een andere manier van decoreren en ik vind het gesprek met de koppels en het samen uitzoeken wat net bij hun past erg leuk. Ik heb zo al veel mensen ontmoet die ik anders waarschijnlijk nooit zou leren kennen.
  En de koekjes doe ik gewoon heel graag omdat je dat zo tot leven kan laten komen. Helaas ontbreekt het mij de tijd om nog veel ideetjes uit te werken tegenwoordig.
  En cupcakejes, dat is gewoon schattig.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Nee, de tijd die rest gaat naar man en kindjes. En een tikkeltje huishouden (begrijp me niet verkeerd, dat is absoluut geen hobby )
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Op taartengebied zou ik dolgraag een privéworkshop van Debbie Brown en Aine2 willen volgen en het lijkt me ook fijn om eens een maandje bij één van de NewYorkse cakedecorators stage te doen.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Geen idee eigenlijk ? Ik denk dat je alles kan vragen aan mij.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dat het toch prachtig is dat er zoveel vriendschappen en goeie dingen uit zo een taartencommunity kunnen ontstaan. En dat het altijd fijn om te zien is hoe iedereen evolueert en het niveau steeds hoger komt te liggen.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Maakt niet uit . Ik vind het van ieder forumlid even interessant om te lezen