De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Koenie

Wie kent Koenie niet? Op het forum altijd positief en haar topics en berichten zijn een plezier om te lezen!
Koenie heeft op het moment van schrijven 3776 berichtjes op haar naam staan en dat in een tijdsbestek van iets meer dan een half jaar: registratiedatum op het forum van De Leukste Taarten is 7 maart 2007!
Koenie’s eigen site vind je op Taarten van Koenie.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Voor mijn dochtertje Milou haar verjaardag was ik bij de plaatselijke bakker binnengelopen en had daar in zo’n boek gebladerd op zoek naar een leuke taart. Maar ik vond de taarten niet mooi, niet grappig, niet leuk en zeker niet goedkoop. “Dat moet anders kunnen…” dacht ik, en ben het internet opgegaan. Binnen no-time kreeg ik deze site op het scherm. Een wereld ging open en de verslaving begon onzichtbaar binnen te dringen. Ik gaf mezelf 10 dagen; als ik dan nog steeds zo enthousiast zou zijn mocht ik een bestelling doen. Al snel daarna was het hek van de dam…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dagelijks… zelfs meerdere keren per dag. Ik ben ‘gezegend’ met een enorme berg energie en heb daardoor ook weinig slaap nodig. Als ik 5 tot 6 uurtjes ‘krijg’ ben ik een tevreden mens. Dat betekent dat er, naast de dagelijkse dingen, behoorlijk veel tijd overblijft voor het bakken en het forum. Want die twee horen, wat mij betreft, bij elkaar!
 • Hoelang bak je al?
  Ik heb op 7 maart van dit jaar mijn eerste taart gebakken. Naast alle complimenten die ik kreeg was ik zelf het meest trots. Voorheen was ik tenslotte nooit verder gekomen dan een ingezakte cake en een kwarktaart! Op het moment van dit schrijven heb ik 120 exemplaren gemaakt. Da’s effe snel uitgerekend: 20 per maand…
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Dat waren er twee op een dag: “Dagboek voor Sanne” en “Totally Spies voor Lois”. Twee opdrachten die voortgekomen waren uit twee vorige opdrachten. Zo gaat het de laatste tijd steeds vaker: ik maak voor iemand een verjaardagstaart en de visite van de jarige hangt vervolgens de volgende dag aan de telefoon!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Het leukst zijn de taarten die de (vaak kleine) ontvanger niet aan wil snijden omdat ie “zo mooi!!!!” is… Ook vind ik de taarten leuk waarbij je blijft kijken naar alle details.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik zing in een band en reperteer daar een avond per twee weken mee, ik ga geregeld naar de bioscoop, ik kijk veel televisie en dvd-tjes, ik lees graag een boek waarbij Saskia Noort, Esther Verhoef, Nicci French, Stephen King en Nancy Price mijn favorieten zijn. Ik heb een aantal vriendinnen waar ik vaak mee afspreek om te gaan eten, een dagje sauna “te doen” of te gaan skieen in Snowworld. Daarnaast heb ik mijn werk - waar ik wekelijks ook nog ruim 28 uur aan besteed. Ik sport op woensdagochtend en ik “loop met stokken” een avond per week. En dan nog, zeker niet de minste “tijdvreters” : mijn man Edwin en onze twee dochters; Iris van 7 en Milou van 5.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Dat zijn er eigenlijk twee… mag dat ook? De eerste is Julia Roberts, mijn all-time favoriete actrice om haar persoonlijkheid, haar schoonheid en haar geweldige rollen (denk aan ‘Erin Brockovich’, ‘Pretty Woman’ en ‘Sleeping with the Enemy’) en daarnaast zou ik mijn ouders willen ontmoeten in de periode dat zij verkering kregen. Dat is een wens die ik al heb sinds ik een jaar of 12 was. Het lijkt me sowieso geweldig om de begin “jaren ’60” mee te maken, maar ook te zien hoe zij toen waren, leefden, woonden en werkten.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Er is geen enkele vraag die je me niet mag stellen, je zult altijd een antwoord krijgen. Maar er zijn toch dingen die je soms helemaal niet wilt weten…
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Experimenteer, blijf proberen, en blijf vooral showen. Deel je kennis, vraag adviezen en tips en probeer die om te zetten naar eigen tevredenheid. Maar het aller belangrijkste is het plezier dat je moet blijven houden bij het uitoefenen van deze hobby. Want ook al hebben we het onder elkaar nog wel eens over ‘een verslaving’, het mag natuurlijk nooit een negatieve lading krijgen!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Dan gaat mijn voorkeur uit naar Annemieke (Miekje). Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar ik vind het prachtig om te zien hoe haar ogen gaan stralen als we het over taarten hebben. Ik wil wel eens weten hoe het allemaal begonnen is!