De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Lara M.

De spitsafbijter is Lara M.
Lara is vanaf 27 maart 2006 geregistreerd op het forum van DeLeuksteTaarten.nl en heeft op het moment van schrijven 4314 berichtjes geplaatst!
Lara heeft ook een eigen site met o.a. foto’s en recepten: Tartacadabra!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Eerlijk gezegd weet ik het niet precies meer, maar ik weet wel dat het al via internet was. Of via de site van Inge haar taarten (die ik dan ook via google gevonden heb) of gewoon via google op taartenmaken ofzo. Het lijkt in ieder geval al heeeel lang geleden en voor m’n gevoel zit ik al m’n halve leven bij jullie (haha in uren gerekend kan dat wel kloppen ja )
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ummmm per week vraag je? Daar antwoord ik maar niet op want daar zou ik zelf van schrikken En ja, toch echt wel een paar keer per dag even kijken, soms heb ik geen tijd om ook te reageren maar (taarten)kijken doe ik wel heel vaak
 • Hoelang bak je al?
  M’n eerste gedecoreerde taart met marsepein heb ik gemaakt op 1 april 2006, ja ik weet dat nog precies (staat ook op de foto die ik ervan gemaakt heb ), ik kan me nog goed herinneren hoe spannend het was, hoe moeilijk ik het ook vond, en hoe blij ik was dat ie gelukt was en zooo mooi geworden, haha nu zou ik zeggen; leuk maar eenvoudig . Gewone taarten bakken doe ik al heel lang, eigenlijk sinds kindsaf aan, taarten decoreren leek mij al leuk sinds ik een puber was, toen dacht ik al “dat ga ik ‘later’ doen” maar tja dan komt er van alles tussen, uit huis, studie etc en vergeet je het gewoon. Maar ik moet wel zeggen dat nu ik het ook echt doe, het ook net zo leuk is als ik me er vroeger van voorstelde!!
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart die ik gemaakt heb was voor m’n ouders, voor hun 40-jarige trouwdag, een heel klassieke taart (eigenlijk niet mijn ding, ik hou nogal van kleurtjes ), maar ze zijn ook 40 jaar geleden in Italië getrouwd, echt ook op z’n “klassieks” en dat wilde ik nu ook doen. Ik vond hem eenmaal af toch wel heel mooi en chique geworden. Mijn ouders waren er overigens heel blij mee!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Dat is een moeilijke vraag, ik hou in ieder geval van kleurrijke taarten, beetje humor erin maar moet ook eerlijk toegeven dat ik het liefst “zo vrij mogelijk” ben in het verzinnen van iets, dat hoort er voor mij echt bij, bij het taartmaken; eerst een leuk idee verzinnen en het daarna uitwerken en uiteindelijk zien in TAART, wat je daarna lekker op kunt smikkelen! Kindertaarten blijven heel leuk door de fantasie die je erin kunt stoppen maar meer stapeltaarten mogen maken met leuke en gekke kleuren zou ik ook helemaal geweldig vinden hoor (hint voor iedereen om mij heen )
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Lezen! Ik zit nu echt in de Fantasy-boeken-fase , ook eigenlijk noodgedwongen doordat de boeken die ik wilde (ja die iedereen dus wil) continu uitgeleend waren in de bieb, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er enorm van geniet de boeken die ik nu heb, zijn echt superleuk, en spannend, en magisch (zoals m’n taartjes )en ook heel belangrijk voor mij; lekker dikke boeken!
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  De eerste die bij me opkomt is de Dalai Lama, ik vind dat zelf een zeer indrukwekkende man, zo’n enorme rust gaat daar vanuit en tegelijkertijd heeft hij ook iets humorvols, zou me heel interessant lijken om een gesprek met die man mee te mogen maken (ik luister dan hoor ).
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Haha, ik weet het niet, maar als je iets vraagt dat ik niet leuk vind, dan hoor je het wel hoor.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Dat ik ze wil laten weten, dat ik het enorm leuk vind dat we met z’n allen zo’n leuk en ook gezellig forum hebben, waar er met respect voor de ander omgegaan wordt en ook met respect voor ieder zijn eigen (nivo van) taartenkunst, echt klasse!! En het voelt super om daar bij te kunnen horen!!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  De eerste die bij me opkomt zijn Riteke en Martijn; zij maken ook samen taarten, net zoals Julio en ik, ik vind hun taarten ook heel hip en ben eigenlijk wel benieuwd naar hun verhaal (nieuwsgierig is een beter woord)