De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Lonestar

José, op het forum beter bekend als Lonestar, is al vanaf augustus 2006 geregistreerd op het forum van DeLeuksteTaarten.nl. Vele prachtige taarten en op moment van schrijven 929 berichtjes verder, is het haar beurt voor de 10 vragen aan…
De taarten van José zijn stuk voor stuk plaatjes en kunstwerken en met veel aandacht voor detail gemaakt! Foto’s van haar taarten vind je haar album Fabulous Pastries

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Toen ik in augustus 2006 een Amerikaanse Lemon Meringue Pie wilde bakken voor mijn 2-jarig huwelijksjubileum, stond er in het recept een ingrediënt welke ik niet kende. Ik wilde het daarom opzoeken op internet en kwam via Google op het forum terecht.
  Na een paar dagen aaneengesloten alle taarten te hebben bewonderd wist ik het zeker: dit wil ik ook kunnen! De verslaving was vanaf toen een feit…
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Voorheen bijna dagelijks, soms wel meerdere keren per dag. Ik probeerde ook overal op te reageren.
  Toen ik pas op het forum kwam ben ik alle oude berichten, recepten en show off´s gaan lezen, daar heb ik wel heel veel van geleerd. Ik vrees dat dat nu niet meer haalbaar is.
  Tegenwoordig kan ik nog maar één of twee keer per week op het forum kijken. De laatste tijd worden er zooveel (mooie) creaties bijgeplaatst, dat ik helaas niet meer overal op kan reageren.
 • Hoelang bak je al?
  Als kleine meid hielp ik mijn moeder al met het kneden en uitrollen van het appeltaartdeeg. Sinds een jaar of 8 bakte ik vervolgens “zelfstandig” standaard verjaardagsgebak zoals appeltaart, kwarktaart en monchou taart. Sinds augustus 2006 ben ik bezig met de taarten zoals we die hier op het forum kennen.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste taart was de babytaart, lichtblauw met knuffels en een baby’tje erop. Deze heb ik als cadeautje gemaakt voor een Nederlandse vriendin die sinds een paar jaar in Amerika woont. Ze heeft rond de kerst haar eerst kindje gekregen en was nu in Nederland om de baby aan haar Nederlandse familie en vrienden te showen.
  Maar ik bruis van de ideeën, nu nog de tijd om ze uit te voeren!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind 3d taarten (cake carving) schitterend, maar wel moeilijk om te maken. Ik werk voornamelijk met biscuit, allicht gaat het met gewone cake een stuk beter.
  Tegenwoordig ben ik erg gek op stapeltaarten. Ik vind ze een erg luxe uitstraling hebben, iets wat mensen niet zo snel verwachten als verjaardagstaart.
  Ik zou graag eens een “open” opdracht krijgen waar ik mijzelf helemaal in kan uitleven. Meestal weten mijn klanten tot in detail wat ze willen, soms zelfs met een foto. Dan blijft er voor mij helaas weinig creatieve inbreng over.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Naast mijn full-time baan doe ik ook nog eens veel voor de plaatselijke buurtvereniging. Wekelijks geven mijn man en ik daar Country Linedance lessen, en regelmatig staan we er achter de bar.
  Verder ben ik van de zomer verhuisd en hebben we nu een tuin. Ik heb ontdekt dat ik ook erg van tuinieren hou. Tot slot vond ik het altijd ook erg leuk om zelf wenskaarten te maken, maar die hobby ligt sinds de taarten hobby volledig stil.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Ongetwijfeld ben ik niet de enige, maar ik zou graag eens Debbie Brown willen ontmoeten en een workshop bij haar willen volgen. Ze is natuurlijk met enige regelmaat in Nederland dus misschien komt het er nog eens van!
  Buiten de taart om heb ik nog een aantal Amerikaanse Country artiesten hoog op mijn lijstje staan (voor de kenners: Dwight Yoakam, Alan Jackson, Travis Tritt)
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  “Vind je het niet zonde?” vragen mensen mijn vaak als mijn taart wordt aangesneden. Ik wordt er ondertussen een beetje moe van…
  Natuurlijk niet! Ik vind het echt heel leuk om te maken, maar ik zou er niet aan moeten denken om al die geboetseerde spullen zelf te moeten bewaren!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik vind het niveau vooral de laatste tijd bijzonder hoog, leuk!
  Dames (en een enkele heer): ga vooral zo door!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Er staan een aantal personen hoog op mijn lijstje, zoals Wietske, Annette, Taartdoos, Bien