De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Marije

Deze week is het de beurt aan Marije. Sinds 15 oktober 2006 geregistreerd en al 1683 berichtjes gepost! De forumleden hebben ook kunnen meegenieten van de trouwfoto’s van Marije en het verslag van de trouwdag, nu dan met behulp van de 10 vragen een klein verslagje zodat we nog meer van Marije te weten komen.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Bijna precies een jaar geleden was ik op internet op zoek naar recepten voor taarten voor mijn eigen verjaardag. En via google en dan taarten kom je uiteindelijk terecht op de link naar het forum en tja daar ben ik ook blijven hangen.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Geen commentaar. Ahum ik ben bang dat ik erg verslaafd ben aan de leukstetaarten.nl, het forum en eigenlijk alles wat met taarten te maken heeft en expliciet met het decoreren van de taarten. Dus eigenlijk ben ik elke avond wel op het forum te vinden. Aantal uren? Ik zou het niet weeeeten.
 • Hoelang bak je al?
  Eigenlijk nog maar een jaar. Vanaf 22 oktober 2006 op mijn verjaardag mee begonnen.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De bruidstaart voor mijn zwager en zijn vrouw. Heel erg leuk om te doen. Ik heb niet zo heel veel opdrachten, maar deze opdracht vond ik echt geweldig. Het was geen traditionele bruidstaart, maar meer een themataart met als thema scouiting en Rotterdam. Erg lastig, maar ben er uit gekomen, en was niet ontevreden met het resultaat. Het bruidspaar vond het ook erg mooi, en daar doe je het voor!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Vooral het decoreren van de taart met marsepein en/of fondant. En boetseren vind ik dan leuker dan puzzelen. Met icing werken is (nog) niets voor mij. Ik heb nog geen workshop gevolgd, maar vind de gespoten bloemen wel heel mooi. Toch denk ik dat het niet iets is voor mij. Dus vooral een geboetseerde taart.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Taarten bakken natuurlijk. Tja eigenlijk wel veel. Vrienden, familie en collega’s verbazen zich er altijd over waar ik alle tijd vandaan haal. Mijn grootste hobby is mozaïeken. Dit doe ik sinds ong. 4 jaar en geef sinds 3 jaar workshops. Vanaf maart 2007 ben ik ook begonnen met het opzetten van het verhuren van verkleedkisten (http://www.atelier-artistico.nl/) en sta officieel vanaf maart ook ingeschreven bij de Kvk. Ik beleef vooral veel plezier in het uitwerken van de thema’s voor de kinderfeestjes, heerlijk om alles helemaal in stijl te bedenken, voelt een beetje terug gaan naar je kindertijd. Verder zwem en wandel ik elke week en mag ik graag boeken lezen. En de laatste tijd zijn dat met name taartboeken En oh ja, helemaal verslaafd aan CSI!
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Op taartengebied Maisie Parrish en Aine2 (member van cakecentral.com); Bij beiden zou ik graag een workshop willen volgen, ben helemaal fan van hun taarten. Heel origineel en helemaal af! Op niet taartengebied zou ik wel eens een dag mee willen lopen met een filmster of een celebrity als Renee zellweger of helemaal hilarisch: Paris Hilton. Gewoon om te weten wat voor wereld dat nou is.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Nou deze; hier weet ik geen antwoord op. Dus dan stel ik een andere vraag: Welk taartboek heb je het laatste gekocht? Marzipan Magic van Maisie Parrish!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ik vind de sfeer op het forum echt super tof! Dus vooral zo houden! Iedereen is heel hulpvaardig, ook naar de beginners toe. En het mooie vind ik dat er spontaan groepjes ontstaan van mensen die elkaar nog nooit hebben ontmoet, elkaar gevonden hebben op taartgebied en vervolgens bij elkaar komen. Echt geweldig! Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik me zou opgeven voor de cakebeurs naar Engeland. Eigenlijk ken ik (nog) niemand in het echt, maar heb er wel heel erg veel zin in om mee te gaan. Normaal zou ik dat niet zo snel doen!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Lonestar en Lara M. Hun stijl van taarten spreekt me erg aan.