De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Marlies

De enige echte ‘Cupcake-koningin’: Marlies! Als er iemand prachtige cupcakes kan maken en inspirerend is voor anderen, dan is het Marlies wel. Geregistreerd op 20 november 2006 en op moment van schrijven 4221 berichtjes op haar naam! En daaronder dus heel wat cupcakes in de Show Off! Uiteraad heeft ze ook een site over cupcakes: Party Cupcakes.

Maar daarnaast heeft Marlies bij vragen (niet alleen over cupcakes) ook tips en antwoorden voor medeforummers!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Wat een eer dat ik ook gevraagd word. Mijn antwoord is anders dan de meeste forumleden ‘Moeders die voor hun kids op zoek gaan’. Maar ik ging voor mezelf op zoek, wilde wat meer te weten komen over taarten gedecoreerd met marsepein. Uiteraard kwam ik hier bij deze supergeweldige site (en webshop niet te vergeten) terecht, ik heb vanaf de zomer van 2006 meegelezen en de prachtigste taarten bewonderd, EN uiteindelijk de stoute schoenen aangedaan en mezelf aangemeld in November. Ik moet zeggen dat ik hier totaal geen spijt van heb….
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik probeer iedere dag eigenlijk wel even te kijken, het is ook zo interessant, informatief en gezellig. Maar ook ben ik nieuwsgierig naar de creaties die er gemaakt zijn en probeer af en toe te helpen met ideetjes, tips etc.
 • Hoelang bak je al?
  Ik stond toen ik klein was al op een stoeltje met de mixer in mijn handjes te mixen en vooral de beslagkom en mixers aflikken daar ging het eigenlijk om. Samen met mijn moeder heb ik wat afgebakt. Ik heb van haar het bak en kook ‘virus’ gekregen. Dus hoelang zal dat zijn? Ben nog niet zo heel erg oud maar ik ben toch wel een jaartje of twintig aan de bak.
 • Wat voor cupcakes heb je als laatste gebakken en voor wie waren die?
  Dat waren (de vast wel bekende) bruiloft proeverijtjes, waar ik liever niet aan terug denk. Dus ik kijk uit naar mijn volgende opdrachten namelijk 120 cupcakes voor een bruiloft en cupcakes voor de verjaardag van een collega en die mogen lekker bont worden. Ik heb er nu al veel ideetjes over dus dat gaat helemaal goed komen. Dus hou de cupcake show off in de gaten.
 • Wat voor soort cupcakes vind je het leukst om te maken?
  Waar ik eigenlijk gewoon kan doen wat ik zelf leuk vind. Soms zit in vol ideeen en kan het niet uitgevoerd worden omdat het maar een simpele toef hoeft te zijn. Veel leuker is het als ik mijn ideeen kan uitvoeren en zelf de kleurtjes kan bepalen. Ik denk dat de meeste van jullie dit ook hebben met taart. Ik wil ook nog eens een whimsical cupcake maken die staat op mijn verlanglijstje.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik hou van fotograferen. En van koken maar niet te lang en ik moet er wel de tijd voor hebben. Wat ik dan specifiek leuk vind is de borden netjes opmaken.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Mijn oma. Die heb ik namelijk nooit gekend.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Wat mijn pincode is, maar die is al eens geweest geloof ik. Wat je nog meer niet mag vragen is waarom ik zo van cupcakes hou. Maar nu maak ik iedereen vast nieuwsgierig dus ik geef hier toch maar antwoord op
  Ik hou ervan ze te bereiden. Ik hou ervan de mixers af te likken als het beslag bereid is.
  Ik hou ervan te experimenteren met smaakjes. De geur als ze in de oven staan.
  Ik hou ervan ze te decoreren. Te experimenteren met verschillende decoraties. Ik hou ervan ze te presenteren. Te fotograferen. Ik hou ervan ze te verpakken en weer te fotograferen. Ik hou ervan ze cadeau te doen aan mensen. Ik hou ervan als mensen mij complimenteren.
  Waar ik ook van hou is als ze uit de oven komen je er altijd van kan snoepen zonder dat je creatie niet meer klopt (zoals bij taart, daar kan je moeilijk een stuk afsnijden). Ik hou van cupcakes omdat je van één recept zoveel verschillende smaken en soorten kan maken. Ik hou ervan om er eentje uit de vriezer te halen en te decoreren, als me net een idee te binnen schiet. Ik hou ervan om ze extra langzaam op te eten en er dus extra lang van te genieten. Ik hou van cupcakes omdat je er altijd één of twee ongedecoreerd aan kan bieden voor diegenen die niet zo van marsepein houdt als iemand anders dat wel doet. Ik hou van cupcakes omdat ze er altijd prachtig uit zien allemaal bij elkaar of individueel. Kortom ik hou er heel veel van, van die kleine cuppy cakes.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Ga zo door met bakken, vullen, decoreren, foto’s plaatsen, tips geven, commentaar(t) leveren, complimenten geven etc.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Weet niet wie ik moet kiezen dus ik zeg er een aantal waarnaar ik wel benieuwd ben. Kaatje, Nathalie en Paloma