De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Pooh

Dit keer een stukje over Pooh, op het moment van schrijven bijna 3 jaar lid en ondertussen goed voor een top 3 notering qua berichten op het forum. Ze leest vrijwel alles en er worden ook veel berichtjes van haar voorzien van een antwoord. Daarnaast plaatst ze af en toe nog een taartje, als ze deze origineel genoeg vindt. Naast het forum is ze ook actief op de rest van Deleukstetaarten.nl Sinds kort verzorgt ze o.a. de reviews, de nieuwtjes, de boekenpagina, de 10 vragen aan…..’ en wat al niet meer aan komt waaien.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Lang, lang geleden ben ik er per toeval wel eens op deze site terecht gekomen, alleen daar heb ik verder niets mee gedaan. Met een minimaal budget en dito tijd zat de taartenhobby er nog niet in. 3 Jaar geleden kwam ik er opnieuw mee in aanraking toen een studiegenoot enthousiast vertelde over haar hobby, de webshop en het forum. Deze keer was de timing beter en het forum plakkeriger, ik ben niet meer weggegaan.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ehm…
  Laat ik het zo zeggen, volgens mij was Marianne (en het databeest) de hoeveelheid berichten zo zat, dat ze me maar wat anders te doen heeft gegeven Waarvoor ik haar erg dankbaar ben Ik vind het ontzettend leuk om ook buiten het forum om bezig te zijn met Deleukstetaarten.nl.
  Het heeft overigens weinig invloed gehad op het aantal berichten
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het is apart hoe zo’n grote groep mensen, met maar 1 factor wat ons allemaal verbindt, zo goed met elkaar omgaat. Natuurlijk zijn er wel eens strubbelingen, toch vallen die volgens mij erg mee vergeleken met andere fora. Ik heb er ondertussen een aantal fijne vriendschappen aan overgehouden en dat had ik, vooral van mezelf, nooit verwacht. Als ik nu een aantal dagen naar familie aan de andere kant van het land ga, heb ik tijd te kort om ook daar alle taartvriendinnetjes te zien en te spreken. En mams maar denken dat ik voor haar kom!
 • Hoelang bak je al?
  Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik bezig was met koekjes, cakejes en andersoortig baksel. Er ligt hier in de kast nog een beduimeld receptenboekje, waarvan de pagina’s aan elkaar hangen van plakband, een nietje, beslag en deeg, duidelijk erg oud en vaak gebruikt. Ook bij oma werd er altijd gebakken en daar hielp ik graag bij, eigen brood, appelflappen en haar befaamde cake. Ik weet nog steeds niet wat de cake zo lekker maakte, feit is; het is nog niemand gelukt deze te evenaren.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste taart was een stapel voor de musical ‘Cash’, een spaarvarken op een gouden taart. Deze werd besteld door een oud-collega, sinds het eerste hapje van een van mijn taarten is zij een vaste afnemer. Na de taart heb ik al wel een aantal koekjes, cupcakes en brownie’s gebakken. Ik eet zelf heel weinig taart, maar dit soort klein gebak gaan er wel in. De brownie’s zijn voor een freubeldag, ik hoop toch zo dat ze het gaan halen.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind het altijd erg lastig om een ‘doe maar wat’ opdracht te maken voor iemand die me onbekend is. Daarom maak ik het liefst taarten voor bekenden, van wie ik weet wat ze leuk en lekker vinden. Zo kun je ook veel meer persoonlijke dingen in een taart verwerken.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Het is me al een keer gelukt om van mijn hobby mijn werk te maken, ik ben gaan werken op een kinderdagverblijf. Daarnaast line-danste ik 2 avonden in de week. Ik heb een periode op wedstrijdniveau gedanst, maar besloot dat ik geen wedstrijdtypje was en bleef het bij gezellig 2 avonden ontspannen. Nu wil 1 voetje niet meer en zal ik voor zowel mijn hobby als werk iets anders moeten gaan bedenken.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Vraag 2
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Sticky’s, FAQ, Regels?
  Geniet van je hobby en zorg dat je er van kunt blijven genieten. Geef niet op als het niet wil lukken, al doende leert men. Vrijwel iedereen is begonnen met een taart waarvan het bewijsmateriaal op wonderbaarlijke wijze is vernietigd. Hierdoor leer je vooral hoe het niet moet en zal het de keer erop vast beter gaan, zo niet dan de keer daarop of de keer daarop. Ik zou dan wel zorgen voor genoeg proefpersonen.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Poeheeeeeeeeee, even denken. Ik denk van Annelies, zij is een van de meest enthousiaste decorateurs (Annelies bakt niet ) die ik ben tegengekomen en heeft zich zo ontzettend snel hierin thuis gemaakt. Buiten dat is het ook nog eens een hele lieve vrouw, ik wil haar verhaal graag in de ’10 vragen aan…..’ lezen.