De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Taartdoos

Achter de naam Taartdoos vinden we Rianne, hier op de foto met jongste ‘cupcakedoosje’.
Haar taarten worden vaak met veel gejuich ontvangen en niet voor niets, het zijn stuk voor stuk plaatjes. Haar eigen stijl is vooral vrolijk, kleurrijk en met oog voor detail.
Af en toe krijgen we ook een project te zien van Rianne en Mascha samen, dit duo is intussen omgedoopt tot ‘de Muppets’.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Nou, dat is dan meteen een niet standaard antwoord. Hoewel ik drie kinderen heb, was het niet voor de verjaardag van een van hen. Ik ben leerkracht in de bovenbouw van de basisschool en ging op kamp met groep 8. Een van de ouders ging maar liefst voor de achtste keer mee, dus die wilden we in het zonnetje zetten met een leuke taart, in de vorm van een 8. Dus ik googlen, en zo kwam ik op de leukste taarten. Die eerst taart was prut, heb niet eens een foto, maar daarna was ik heel hevig verslaafd!!!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Per week weet ik eigenlijk niet, ik denk zo’n 15 a 20 keer. Per dag is afhankelijk van mijn werkdagen, dan kijk ik weinig tot niet, maar op vrije dagen kijk ik zeker 3 keer. Erg he?
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  In het begin was het vooral een informatiebron, ik vond het helemaal geweldig dat ik alles kon vinden wat ik wilde weten. Ook vond ik het leuk te lezen dat degenen die ik zo bewonder ook als beginner begonnen waren, en dezelfde vragen hadden als ik!
  Nu kijk ik vooral naar de taarten natuurlijk en lees de babbel en leef mee met alle verhalen. Ik had helemaal geen forumervaring, wist niet eens wat fora waren, maar nu weet ik dat je mensen ook kunt leren kennen als je ze alleen op internet kent. Ik vind het ook heel leuk om mensen live te zien, zoals op Taart en Trends, of forumbijeenkomsten. Ik heb aan het forum echt taartvriendinnen overgehouden, al vertel ik dat niet te vaak aan anderen, want dan kijken ze zo vreemd, hihi!
 • Hoelang bak je al?
  Mijn eerste marsepeinen taart was van mei 2007, daarvoor was ik ook altijd bezig met taart, cake, koekjes en toetjes. Als juf heb ik ook elk jaar wel een kook- of bakproject met mijn klas.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  Mijn laatste taart was een mobieltje, voor een vriendin die hem aan haar zus cadeau ging geven. Ik bak meestal taarten voor vrienden en familie, dat vind ik het leukst.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind het fijn als ik veel zelf mag verzinnen, en dat gebeurt me steeds vaker! De taart is dan veel meer een verrassing voor degene die hem ‘besteld’ heeft. Stiekem vind ik het ook wel een heel fijn compliment, dat ze mij genoeg vertrouwen om er iets moois en origineels van te maken.
  Verder hou ik veel van stapels, en vind ik het ook heel leuk om af en toe een taart uit een boek na te maken.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ja, ik hou erg van lezen, vooral in vakanties. Daarnaast loop ik hard, ik doe aan steps, en ik hou van gezellige avonden kletsen en spelletjes spelen met vrienden. Kolonisten van Catan en Puerto Rico zijn mijn favoriete grote-mensen-spelletjes.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Mijn vriendinnen en familie verwachten dat ik nu Brad Pitt antwoord, maar ik heb werkelijk geen idee wat ik tegen die man moet zeggen!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Maak alleen taarten die je geweldig vindt om te maken, ik hou ervan als mensen schrijven: “Deze taart mocht ik maken voor …. “
  Ik vind het jammer als mensen minder zin krijgen om een taart te maken, dan moet je echt nee leren zeggen!!!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Jol321 en Bien (Rianne heeft deze vragen beantwoord voordat Bien ‘online’ ging), omdat ik ze live een beetje ken en heel erg bewonder. Verder ben ik ook wel nieuwsgierig naar Adrienne en Wietske