De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Tom Poes

Tom poes, in het dagelijkse leven Yvonne, heeft zich 4 februari 2007 geregistreerd op het forum van DeLeuksteTaarten.nl. Op moment van schrijven zijn er 4445 berichtjes van haar hand! Eén van de meest opvallende kwaliteiten van Yvonne op het forum, zijn haar google-kunsten Vóór je iets zoekt (een topic, een recept, een afbeelding, een voorbeeldtaart.. je kunt het zo gek niet noemen) heeft zij het al gevonden! Het is maar goed dat zij ook DeLeuksteTaarten.nl heeft gevonden!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Weinig origineel, maar zoals zovelen hier, vroegen de kinderverjaardagen om een originele taart! Na een paar keer dat plastic van de banketbakker, voor erg veel geld, ben ik gestart met een trein (uit het hoofd) voor de verjaardag van de toen 5 jarige Lennard. En ja, dan ‘moet’ je bij de volgende verjaardagen ook wel! Met een ideetje in het hoofd aan het googlen geslagen en op deze site terecht gekomen, kon ‘m uiteraard de volgende dag al niet meer vinden, maar toen ik ‘m eenmaal weer tegenkwam direct bij de ‘favorieten’ gezet. En toen dus NOOOOIT meer weggeweest!
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Ik moet mezelf soms dwingen om niet ieder vrij moment met de laptop op schoot te gaan zitten! Een zegen trouwens zo’n ding, toen we ‘m nog niet hadden, zat ik dus uren op zolder, niet zo gezellig voor mijn man. Nu krijgt ‘ie in ieder geval nog een beetje aandacht!
 • Hoelang bak je al?
  Ik was wel zo’n typetje dat graag in de keuken keek wat mijn moeder allemaal aan het doen was, ik denk dat ik een jaar of 7 was toen mijn eerste zelfgemaakte boterkoek uit de oven kwam! Later beperkte het zich wel voornamelijk tot verjaardagen, al heeft mijn man ‘patent’ op de familie-appeltaart… De laatste tijd bak ik toch gemiddeld denk ik wel 1x per week?
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  (Yvonne heeft de vragen 2 oktober 2007 beantwoord en heeft ondertussen al heel wat meer taartjes gebakken M.)
  De laatste taart was een herfstpotje voor de juf van mijn zoon, ze is tot nu toe, naast de diverse familieleden, mijn grootste afnemer! Ze ging haar verjaardag niet vieren, maar natuurlijk toch een verrassingstaartje!
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik ben dol op een ‘taart met een verhaal’, eentje waar lang over gebrainstormd is (ook in, dus, slapeloze nachten), waar voor ideetjes flink voor gegoogled is en die dan uiteindelijk echt helemaal bij die persoon past! Als zo’n taart dan ook nog echt wordt zoals je ‘m in gedachten had, dan kan ik aan het eind van de avond echt staan te dansen in de kamer! Mijn man zegt dan vaak: ‘ja, aardig !’, terwijl ik niet kan ophouden over die taart en nog 100x even ga kijken als ik ‘m heb weggezet!
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Mijn probleem is een beetje (boel) dat ik erg veel dingen heel leuk vind! Ben behoorlijk ‘crea’, vandaar ook mijn lijfspreuk: “ ik kan een heleboel een beetje, maar blink in niks uit!” Kleding maken, kraamcadeautjes, bloemschikken, sieraden maken, koken, is zo wat van die ‘handenarbeid’ :) .
  Een andere passie van me is zingen van klassieke koorwerken! Ik zing wekelijks op een oratoriumkoor, maar doe ook regelmatig mee aan ‘meezingconcerten’. Dat zijn projecten waarbij je op 1 dag ‘from scratch’ met elkaar een groot koorwerk ‘doet’ en ‘s avonds al direct uitvoert, met een orkest en professionele solisten. Op deze manier heb ik de Messiah van Handel, de Mattheuspassion van Bach, het Requiem van Mozart en diverse andere stukken gezongen, en echt, soms is de uitvoering zo wonderschoon…. helemaal onder de indruk kom ik dan thuis! Vind het echt ongelofelijk dat 1 persoon met een potlood en een papiertje zoiets prachtigs kan bedenken, echt een WONDER!
  Meer info: www.meezingconcerten.nl
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  Ik heb geloof ik niet echt een idool. Ik vind het wel altijd moeilijk, maar tegelijk ook leuk om erover te fantaseren, om voor te stellen dat beroemdheden ook ‘gewone’ dingen doen… Beatrix met haar benen op de bank, dat soort dingen!
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Ik heb een hekel aan van die ‘sollicitatiegesprekvragen’ : Noem van jezelf 3 sterke en 3 zwakke punten, waar liggen jouw capaciteiten, wat vind je van … en dan iets vaags en praktisch nooit voorkomend… Ik heb ook een hekel aan mensen die bij alles wat je doet roepen: Wat is hier het doel van?!
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Wat ik echt heel bijzonder vind, me soms echt ‘raakt (al klinkt dat wat hoogdravend misschien) is dat, al kennen we elkaar (meestal) niet, het vaak wel zo voelt! Als mensen in het dagelijks leven zo met elkaar om zouden gaan, zoals wij hier op het forum met elkaar omgaan (vriendelijk, opbouwend, elkaar aanvullend, elkaar steunend in lief en leed,) dan werd het nog wel eens wat met deze wereld!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Het is heel leuk om op deze manier toch weer net wat meer van elkaar te weten te komen, ben eigenlijk wel erg benieuwd naar de eerste stapjes in de taartenwereld van Marianne, zij is per slot van rekening zonder dit forum al besmet geraakt! Krijgen we tenminste ook een origineler antwoord op de eerste vraag!