De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Wendy

Wie kent Wendy niet?

Sinds 2 maart 2006 actief op het forum en ondertussen 4133 berichtjes op haar naam. Als Wendy een topic in de Taarten Parade opent, kun je 2 tot 3 pagina’s reacties verwachten, want haar taarten zijn stuk voor stuk pláátjes om te zien! Zo is ze dan ook inspiratie voor velen.

De workshops van Wendy zijn favoriet onder de leden van DeLeuksteTaarten.nl en regelmatig worden dan ook de resultaten daarvan trots getoond in de Taarten Parade!

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Oei, hier begint het al, hihi het meest standaard antwoord dat je maar kunt verzinnen.
  Ik zocht, net als vele, iets nieuws voor de 5e verjaardag van mijn zoontje Liam. Zocht via google op de taarten van Abel maar kwam bij de leukste taarten terecht en…. ging nooit meer weg.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Hoe vaak per dag bedoel je natuurlijk. Ik sla echt geen dag over. (en anders leest Ruud het wel en houd hij me op de hoogte.)
  Heb ook heel erg lang alle berichten gelezen en ook alle reacties die er op ieder bericht kwam. Toen ik op het forum kwam was het nog niet zo groot , iets van 260 leden ofzo. Toen heb ik dus ook echt alle oude berichten gelezen en daar heel erg veel van geleerd. Dat is nu natuurlijk niet meer haalbaar na de mega groei die het forum heeft ondergaan. Ondertussen ben ik zo druk met de taarten en workshops dat het bij even kijken en een enkele reactie blijft helaas.
 • Hoelang bak je al?
  De gewone appeltaart natuurlijk al heel lang, maar voor Liam’s 2e verjaardag heb ik voor het eerst iets gedaan met wat marsepein, gekleurde slagroom en veel plastic. Het jaar daarop nog eens en toen dus het jaar daarop hier terecht gekomen omdat ik dat plastic toch maar niks vond.
  Ik bedenk me nu dat dat in Maart was. Ik bak nu dus precies 2 jaar taarten op deze manier.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste die ik bakte was voor mijn zus haar verjaardag, zij is net begonnen met duiken en daarom koos ik voor een zeethema. een stapeltaart met veel schelpen en zeepaardjes.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Oef wat een moeilijke vraag. Ik ben erg gek op boetseren en maak graag taarten met hele taferelen erop en een beetje 3D effect.
  Momenteel ben ik erg in de stapeltaarten. Zelf vind ik het erg leuk dat ik nu een paar bruidstaarten mag gaan maken, dat vind ik dan wel weer een hele mooie uitdaging. Hoe dan ook, ik ben niet erg van de snelle taarten vrees ik. Ben dol op uren prutsen met kleine details.
 • Heb je nog andere hobby s naast het taarten bakken?
  Haha, alsof ik daar nog tijd voor heb zou je zeggen.
  Ik heb heel wat hobby’s versleten, muurschilderingen, kleding maken, kinderkeukens maken, meubels opknappen en stofferen enz. maar de meeste hobby’s was ik snel zat.
  Dat ik de taartenhobby alweer zo lang vol hou is eigenlijk verbazend. Wie weet ben ik het eerdaags dan wel zat? Nee, ik denk het niet.
  Verder lees ik nog wel graag, maar dat moet ik ook wel om ontspannen in slaap te komen, anders blijf ik zelf in mijn dromen met taart bezig.
 • Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
  In het taarten wereldje? Dan zou ik Lorain mac Kay wel willen ontmoeten, haar figuren vind ik echt super en zo ook Maisie Parrish
  maar die komt eind Mei naar Nederland begreep ik, dus dat moet gaan lukken.
  Buiten het taartenwereldje zou ik Nelson Mandela wel eens willen ontmoeten, dat vind ik een facinerende man, we hoeven niet eens met elkaar te spreken, zijn aanwezigheid lijkt me al heel bijzonder.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Of ik niet eens op kan houden met praten over alles wat met taart te maken heeft, want dat gaat me namelijk niet lukken.
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Natuurlijk dat ze allemaal vooral heel veel moeten blijven bakken omdat ik geniet van alles wat ik zie verschijnen op het forum. Vooral de vorderingen die vele maken vind ik super om te zien. ook al reageer ik niet vaak, ik zie moois genoeg.
  Ook wil ik graag nog even kwijt dat ik het een enorm compliment vind dat ik veel van mijn werk terug zie in andere taarten. Dus niet meer beschaamd zeggen, ik heb wendy’s iedeëen schaamteloos gebruikt, ik vind het juist een eer dat jullie het mooi genoeg vinden om er door geinspireerd te raken.
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Ook weer moeilijk kiezen, ik weet er wel een paar die er niet tussen staan. Wietske, Annette, Bien….. Moeilijk hoor.
  Ja, ik weet het, Iemand die op het forum een stille is maar mega veel taartkennis in huis heeft en de mooiste bloemen kan maken. Dat is Francisca, haar verhaal wil ik hier wel graag terug zien