De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Wietske

De andere naam achter 'Felicitaartjes' is die van Wietske. Hoewel ze niet zo heel vaak meer op het forum te vinden is, kunnen we er toch altijd op rekenen dat ze haar mooiste taarten niet voor zichzelf houdt.Samen met Annette staat ze ook regelmatig in MjamTaart! met een prachtige taart en dito werkbeschrijving.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?

  Mijn tante zat op een cursus taartdecoratie en had foto’s mee van haar gemaakte taarten van marsepein en dat vond ik zo gaaf dat ik dat ook graag wilde leren. Dus ik aan het googlen en kwam zo op Inge haar site terecht. Na lang zeuren bij Annette zijn we bij Inge op workshop geweest en dat is niet bij 1 keer gebleven
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?

  Eigenlijk iedere dag wel even. Hoewel het in 2006 erger was dan nu, toen droomde ik zelfs over taarten, maar dat gaat gelukkig na een tijdje over
 • Hoelang bak je al?
  
Nou, ik ben dus niet echt een keukenprinses. Eerlijk gezegd vind ik het bakken niet eens zo leuk om te doen, een gewone cake bakken is voor mij al een hele opgave en mislukt dan ook nog vaak! Sinds 2006 bak ik de kapsels en dat gaat mij gelukkig goed af (uiteraard wel met de mix van de webshop ).
Maar zodra de lap marsepein/fondant over de taart ligt, dan begint pas het leuke werk!
 • Wat was je eerste taart en welke heb je als laatste gebakken en voor wie was die?

  De eerste taart die ik zelf gemaakt heb was in april 2006, een Dikkie Dik taart voor de peuterspeelzaal. De laatste waren 2 taartjes voor de bingo van school.
 Binnenkort maken Annette en ik samen weer een bruidstaart.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  
Stapeltaarten, eigenlijk het liefst minimaal 3 hoog. Die vind ik echt geweldig om te doen ! Het is ook heel gezellig en relaxed om dat samen met Annette te doen.
 Het leukste is om alles eerst te ontwerpen en uit te tekenen en als de taart dan klaar is dat het dan ook nog klopt met wat je had bedacht.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?

  Naast mijn man, 4 kids en ons nieuwe hondje ????? Ik vind heel veel leuk om te doen, maar ben momenteel erg druk met m’n gezin, puppy training en af en toe een taart en dat vind ik al heel wat!
 • Voor wie heb je veel bewondering?
  
Ik heb voor Inge heel veel bewondering. Ze is met haar bedrijfje heel klein begonnen en steeds groter geworden. Ze werkt zo ontzettend hard en dat met 4 kinderen!
 • Wat zou je nog willen doen op het gebied van taarten?
  
Ik zou het geweldig vinden om eens mee te mogen lopen met een echte (Nederlandse) patissier om te kijken hoe hij/zij dat nou allemaal doet. Bijvoorbeeld als ze meedoen met zo’n grote wedstrijd en om dan al die voorbereidingen te zien. Of eens een kijkje achter de schermen bij Colette Peters of Peggy Porschen of …. zucht eigenlijk teveel om op te noemen…
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  
Ik zie dat veel mensen na een paar maanden taarten maken gelijk een bedrijfje willen opstarten. Denk daar goed over na, het is nl. heel hard werken en er echt aan verdienen is maar voor weinig mensen weggelegd. Laat het niet je plezier bederven van het taartdecoreren, want voor je het weet zit je dag en nacht “te taarten” en is het niet leuk meer.
 Geniet van het maken van een taart en van het enthousiasme van de ontvangers, maar laat het vooral een hobby blijven!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  
Van Inge natuurlijk! Het forum is toch in 2004 begonnen met Marianne en Inge…