De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste leden

in de spotlights

Zijdaar

Zijdaar is vooral bekend van de Wud (‘wist u dat’-topic in ‘Babbel na het bakken’. Buiten het forumleven heet ze Tanja, is ze professional in het managen van een druk gezin met bijbehorende hobby’s, vrijwiligerswerk en hondje Oreo en af en toe bakt ze er een taartje tussendoor.
Na een lange bakpauze hebben we weer wat moois van zijdaar in de parade’s kunnen zien.

 • Hoe ben je op www.deleukstetaarten.nl terecht gekomen?
  Ik had m’n vriendin voor haar 40e een workshop taarten maken cadeau gedaan en was op zoek naar een plaatje. En tsja, dan kom je al snel op “De Leukste Taarten” terecht natuurlijk.
 • Hoe vaak per week kijk je op het forum?
  Dat verschilt. De ene week kijk ik 6x per dag, de andere week helemaal niet. Het hangt er maar net vanaf hoe druk ik ‘t heb met andere dingen.
 • Wat vind je zo leuk aan het forum?
  Het kletsen over alles en niets in de WUD vind ik het allerleukste. Maar uiteraard doe ik ook ideeën op in de Parade en kijk ik voor recepten. Ik kijk wel altijd redelijk gericht en bekijk lang niet ieder onderwerp.
 • Hoelang bak je al?
  Al sinds Zoon 1 werd, dus dat is 13 jaar geleden. Maar toen zag het er niet uit hoor! En een marsepeinen poppetje kocht ik gewoon bij de V&D.
 • Wat voor taart heb je als laatste gebakken en voor wie was die?
  De laatste was een tietentaart voor hijdaar. Toen ik vroeg wat voor taart hij wilde zei hij voor de grap: “een blote vrouw”. Tsja, die kon hij krijgen natuurlijk! Tegelijkertijd heb ik een hele decente Blond taart gemaakt voor Oudste Dochter.
 • Wat voor soort taarten vind je het leukst om te maken?
  Ik vind appeltaarten het leukst. Haha, nee hoor! Ik vind dingen boetseren eigenlijk het leukst, maar kom daar dan ook weer nooit aan toe.
 • Heb je nog andere hobby’s naast het taarten bakken?
  Ik heb het eigenlijk best wel te druk voor hobby’s, maar in m’n vrije tijd (welke?) ben ik begeleider van het hockeyteam van Oudste Dochter, organiseer ik activiteiten bij het Fort bij Edam, rij ik m’n kinderen van club naar activiteit, doe ik een opleiding (ok, da’s ook werk), luister ik muziek, onderhoud ik m’n sociale contacten op Facebook en hyves, kook en eet ik graag met vrienden en ga ik af en toe eens naar de kroeg met collega’s.
 • Welke vraag mogen we jou niet stellen?
  Nee hoor, je mag alles vragen. Of ik antwoord geef is een tweede….
 • Wil je nog wat aan alle medebakkers/-sters kwijt?
  Tip van de dag: chocola met 43 (die likeur). Lekker!
 • Van wie zou jij graag een interview lezen?
  Pooh, Lune, Jax, Carin…. eigenlijk alle wudders. Met voorwaarde dat Lune ‘t in het Haags doet O ja, en ook Ruud, als “man van” en “af en toe ineens een topic starter over cc picknicks”. Horen we ook eens een man niet waar?