De Leukste Taarten: maak je zelf

Bake it till you make it

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven en burgemeester Luijendijk in jury van ‘Bake it, till you make it!’ van De Zoete Citroen op 30 juni a.s. bij Chalet Fontaine in Kaatsheuvel.

De Zoete Citroen voor loopbaanbegeleiding uit Kaatsheuvel vestigt op een ludieke manier de aandacht op werkloosheid. Met het live event ‘Bake it, till you make it!’ worden werkzoekenden uitgedaagd van hun hobby bakken, hun beroep te maken. Wie de ultieme zoete citroen taart zal bakken, heeft een droomstart als bakker te pakken. Dit event wordt door een groot aantal regionale en lokale ondernemers ondersteund die de problematiek van werkzoekenden een warm hart toedragen en het goede doel ondersteunen.

‘Bake it, till you make it!’ speelt in op de hedendaagse bak-rage. De Zoete Citroen kijkt op een creatieve manier naar werkloosheid. ‘Ontslag is vaak zo zuur als een citroen. Maar een citroen kan ook verfrissend zijn en leiden tot een zoete overwinning’, legt Judith Deliën van De Zoete Citroen uit. ‘Ontslag biedt kansen om te doen wat je eigenlijk al veel eerder had willen doen. Van je hobby, je beroep maken bijvoorbeeld. ‘Bake it, till you make it!’ staat hier symbool voor.’

Tijdens dit live event op 30 juni a.s. zullen circa vijfentwintig hobbybakkers hun opwachting maken om de ultieme zoete citroen taart te gaan bakken. De keukens van Chalet Fontaine uit Kaatsheuvel worden hiervoor beschikbaar gesteld door eigenaar Luuk Broos. De sfeer die wordt nagestreefd is die van de populaire televisieprogramma’s rondom taarten bakken.

Niemand minder dan Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, bekend van de tv-programma’s Heel Holland Bakt en de CupCakeCup en burgemeester Luijendijk van Loon op Zand, zullen de jurering voor hun rekening nemen en de taarten beoordelen op smaak en schoonheid. De winnaar van dit event heeft een droomstart als bakker te pakken. Hij of zij krijgt een jaar lang coaching van De Zoete Citroen en coaching van Luuk Broos, eigenaar van Chalet Fontain en Maison Luuk om uit te groeien tot bakker, dat kan zowel in dienstverband zijn als ook als zelfstandig ondernemer. Bovendien zal de winnaar gratis gefaciliteerd worden door een bakkerij, een secretariaat, een accountantskantoor en een bedrijf in voedselveiligheid.

‘Maar dat is nog niet alles’, vervolgt Judith Deliën, ‘de taart die wordt uitgeroepen tot ultieme Zoete Citroen Taart, zal door lokale bakkers van Kaatsheuvel in productie worden genomen. Een deel van de opbrengst van elke verkochte taart zal worden geschonken aan Villa Pardoes. Bij Villa Pardoes zetten circa honderdvijftig vrijwilligers zich dagelijks in om zieke kinderen en hun familie een onbezorgde week te bezorgen. De link met werkzoekend zijn, is dat vrijwilligerswerk een nuttige besteding is om je werkloze periode in te vullen. Het is een verrijking van je werkervaring en CV en goed voor je als mens natuurlijk.’

De intensieve samenwerking die gezocht is met andere partijen uit de regio om van dit event een succes te maken, heeft ook betrekking op Baanbrekers van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Baanbrekers koppelt op een vernieuwende en coöperatieve manier werkgevers aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Baanbrekers zal haar klanten actief wijzen op de kansen die dit event te bieden heeft. De receptie die volgt op dit evenement, biedt alle sponsoren en hun genodigden de ruimte om te netwerken. Hieruit zullen naar verwachting eveneens kansen ontstaan voor werkgelegenheid.

Meer informatie over dit event is te verkrijgen via Judith Deliën van De Zoete Citroen. Zowel kandidaten als nieuwe sponsoren kunnen zich melden via judith@dezoetecitroen.nl of telefonisch contact opnemen via 06-127 548 39