De Leukste Taarten: maak je zelf

Bake my day op Net5

Geen pakjes en zakjes

Bake my day op Net5

Jij bakt het zelf!

Bake my day op Net5

je dagelijkse portie guilty pleasure

Bake my day

"Geen pakjes en zakjes"

Op 7 april start op Net 5 het bakprogramma Bake My Day en wij mochten alvast een kijkje nemen op de set, midden in de opnames! Hieronder het verslag van deze spannende dag.

We lopen een oude chocoladefabriek in en weten nog niet wat ons te wachten staat. Nu zit je in een oude chocoladefabriek altijd wel goed, dus we maken ons geen zorgen. We worden in een halletje opgewacht door een fluisterende dame met indrukwekkende oortjes in; „ze zijn aan het quoten, ssst”.
Even later worden we een grote open fabriekshal ingeloodst, en daar gebeurt het dan. Hier wordt het nieuwe programma Bake my Day opgenomen en wij zijn erbij!

Op het moment dat we binnen komen wordt een deelnemer in het vizier genomen door de camera, spannend! Andere deelnemers lopen rond, ruimen op of rusten even uit. We zien nog nergens de presentatoren, maar er is beloofd dat we hen zeker zullen spreken. Ondertussen durven we nergens te lopen, voor je het weet struikel je een camera omver, of nog erger, kom je met je hoofd in beeld…
De hal is zeer indrukwekkend, hoge plafonds, oude rekwisiteten zoals bakkersfietsen en stoeren stellingkasten. In het midden hiervan staan lange tafels met daarop pastelkleurige Kitchenaid’s en diverse ingrediënten. Achterin staan meerdere pastelkleurige Smeg koelkasten, wij kwijlen en willen niet meer weg.

Het blijkt dat de presentatoren Vicky en Hidde een verdieping lager aan een welverdiende lunch zitten, desondanks maken ze graag tijd vrij om ons wat meer te vertellen over het programma en zichzelf.

Waarom een programma als Bake my Day?
Vicky en Hidde vertellen vol enthousiasme: We zien dat we bij het bakken weer zelf aan de slag gaan, zelf bakken is een hype. Bake my Day sluit zich aan in de lijn van bak-programma’s van de laatste tijd.
We willen graag meer aandacht vragen voor de oude ambacht, geen pakjes en zakjes meer maar pure, eerlijke ingrediënten en kennis van de werking ervan. We zien gaandeweg de opnames dat de deelnemers steeds meer respect krijgen voor het vak en dat men merkt dat er meer tijd, energie en kennis in gaat zitten dan gedacht. Zeker omdat de deelnemers werken onder grote tijdsdruk, kennis en daarbij zeker belangrijk, het moet meteen goed anders lig je eruit.
Wat we doen in het bakkersvak is niet ‚the easy way’, maar daardoor is het eindresultaat zoveel beter!

Hidde aan het woord;
Bij de kandidaten let ik vooral op de technieken die zij gebruiken. Hebben de deelnemers kennis van de ingrediënten en gebruiken zij die kennis.
Daarbij zijn ook de visuele aspecten van zowel de binnen- als de buitenkant heel belangrijk. Natuurlijk moet het lekker zijn, maar het oog wil ook wat.

Vicky vertelt dat ze zich, naast de smaak en technieken van het gebak, ook graag verdiept in de achtergrond van de kandidaten. Hoe en waarom zijn ze begonnen met bakken en waar hebben zij hun kennis vergaard? Verder vind zij de presentatie van het banket ook een belangrijk punt.

Hoe zijn Vicky en Hidde bij Bake My Day terecht gekomen?
Vicky is de eigenaresse van het Bakery Instute, wat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Ze was eigenlijk helemaal niet van plan om het programma te presenteren. Sterker nog, toen ze haar vroegen dacht ze „o, nee, geen denken aan”. Ze heeft zich in eerste instantie ingezet om het programma te ondersteunen, haar kennis en ervaring kwamen goed van pas. Van het een kwam het ander en nu staat ze dan toch voor de camera.

Hidde werd, als eigenaar van patissierlabel Dreams of Magnolia, zo vaak genoemd als mogelijke presentator dat ook hij gestrikt is. Na een geslaagde screentest bleek hij een supermatch te zijn met Vicky. Ook bij het interview merken we dat, ze vullen elkaars zinnen aan alsof ze al jaren met elkaar werken. 2 hele gezellige mensen met een passie voor het echte bakkersvak. Beiden waren niet aanwezig bij de selectie van de kandidaten, ook voor hen is het een verrassing welke deelnemers er mee doen.

Het programma Bake My Day wordt vanaf maandag 7 april om 19.55 op Net 5 uitgezonden. Elke aflevering nemen 6 deelnemers het tegen elkaar op in een zinderende strijd. Uiteindelijk nemen de weekwinnaars het tegen elkaar op om de titel ,Beste amateurbanketchef van Nederland’ te mogen dragen.

Bekijk de foto’s die wij tijdens de opnames hebben gemaakt in de Bake my day galerij

Bake my day wordt onder andere gesponsord door de webshop en winkels van www.deleukstetaartenshop.nl

Over De Leukste Taarten

In januari 2000 begonnen als één van de allereerste Nederlandse sites over taartdecoratie, is DeLeuksteTaarten.nl uitgegroeid tot een kennis- en inspiratiebron voor iedereen die enthousiast is over het zelf maken van taarten.

Creatie van de maand