De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste boeken

Vind je hier!

Baby cakes

Een gloednieuw boek van Debbie Brown, Babycakes. Het zoete en lieve spat al van de voorkant af waar 3 teddyberen je met hun kraaloogjes van fondant aanstaren.
Debbie Brown heeft zichzelf weer overtroffen met 12 unieke en ‘highly adorable’ ontwerpen. Zoals we gewend zijn is de uitleg duidelijk, voorzien van veel foto’s en zijn de ontwerpen voor iedereen te maken. Ze werkt met balvormen, creëert veel gezichtjes, boetseert en modelleert en dat alles binnen het zoete babythema. De 3 teddyberen en de schattige katjes op een kussen laten je smelten maar de huilende baby’s zetten je weer met 2 benen op de grond. Ook aan de mom-to-be wordt gedacht en zelfs Noah’s ark wordt niet vergeten.
Naast elke taart vind je het kleingebak, passend bij de taart., zoals de cupcakes met kattenpootjes en de blokkentoren.
Ook de basistechnieken en -recepten komen aan bod, met een goede uitleg en tips&tricks. Waar je wel rekening mee moet houden is de dikte van de fondant, zoals veel Engelse Cakelady’s gebruikt ze de fondant royaal. Iets wat in Nederland niet echt in de smaak valt. Daar hoef je je uiteraard niet aan te houden, werk met een dikte die voor jezelf prettig is.
Het boek is in het Engels, maar met een basiskennis van de taal goed te begrijpen. Bovendien zorgen de foto’s ook voor veel duidelijkheid.