De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste boeken

Vind je hier!

Betoverende Taarten

Dit is een boek uit de reeks van Debbie Brown waarbij ook de ervaren taartdecorateur los kan gaan. Anders dan in de meeste van haar boeken zijn deze ontwerpen voorzien van veel details, fijn boetseerwerk en uitdagende vormen.

De taart op de voorkant laat al zien wat je kan verwachten van het boek, elfjes, mystiek en sprookjes.
Een greep uit de ontwerpen; een betoverd kasteel, een echte piratenboot, een Perzisch paleis en een magische tovenaar. Dat is nog maar een klein aantal, in totaal staan er ruim 40 rijkgedecoreerde taarten in.

Ook in dit boek vind je de basis, uitleg over tools, recepten, ingrediënten en het gebruik van verschillende soorten fondant. De uitleg is uitgebreid, met een duidelijke benodigdhedenlijst en veel foto’s om de stappen te illustreren.

Het boek is overigens al een keer eerder in afgeslankte vorm uitgekomen (en nog te koop), in combinatie met een ander boek. Samen heet het Enchanting, Magical Cakes. Dat boek is alleen in het Engels, wat een struikelblok kan vormen, zeker gezien de complexe taarten. Dan is het grote voordeel van Betoverende Taarten dat het boek volledig Nederlands is.
Dit boek is een aanrader voor wie graag een stapje verder wil dan de basistaarten, zonder gelijk in het diepe te springen.