De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste boeken

Vind je hier!

De smaak van chocolade

‘De smaak van chocolade’ is een boek met 100% chocolade, in al zijn vormen.
Het uitgangspunt in dit boek is ‘proeven’, hoe proef je chocolade, hoe proef je wat goede chocolade is en wat zijn de kenmerken van de zoete lekkernij. Hier wordt heel uitgebreid op in gegaan, tot en met de beste tijd om chocolade te proeven aan toe. (Voor de liefhebber: tussen 11.00 en 12.30 en tussen 19.00 en 21.00 uur.)
Na bijna een half boek feiten, weetjes, proeven en veel informatie over het verwerken van chocolade weet je genoeg om het geleerde in praktijk te brengen. Dat kan in het volgende deel, de recepten. 40 recepten, allemaal met chocolade als belangrijkste ingrediënt. Denk aan macarons of chocoladetruffels. De zelfgemaakte chocoladepasta is heerlijk bij het ontbijt en de wafels met chocolade zien er ook onweerstaanbaar uit. De makers van het boek hebben goed gekeken hoe de recepten het mooist overkomen op de foto’s. Het is zonde dat de tekst soms over de foto’s heen loopt, hierdoor zijn de kleine letters wat lastig te lezen. En de foto’s hebben recht op meer aandacht.
Als laatste staan er achterin het boek nog wat feitjes over het kopen en bewaren van chocolade en de feestdagen waarop deze lekkernij centraal staat.
Het uiterlijk van het boek nodigt zeker uit om het boek cadeau te geven aan een echte chocoladeliefhebber. Het boek is gedecoreerd als een chocoladereep en de wikkel maakt het plaatje af.