De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste boeken

Vind je hier!

I Love Cake

‘I Love Cake’ smaakt naar meer, veel meer. Wat bijna niet lukt, dit boek is al zo uitgebreid en vol recepten dat je voorlopig genoeg te bakken en te proeven hebt. Voor ieder wat wils, met hoofdstukken als Gorgeous Chocolate, wat voor zich spreekt. My Sweet World, met taarten en lekkers van over de hele wereld. En Natural Born Tarts, de lekkerste vruchtentaarten. Ook voor klein gebak zit je goed met ‘I Love Cake’, er is een hoofdstuk gewijd aan koekjes, cakejes, muffins, carrés en alles wat in 1 hap naar binnen gaat.

De basiskennis ontbreekt niet, uitleg over de bewaartemperatuur, gebruik van ingrediënten en waar ze te vinden zijn. Daarna een samenvatting van onmisbare keukenspullen, met tips om het bakken nog makkelijker te maken. Hierbij is rekening gehouden met een klein budget, je hoeft dus geen professionele keukenapparatuur te hebben, ook de nostalgische mixer van oma mag meedoen, net als haar bakvormen. Wat altijd heel fijn is in zo’n boek, is een ‘help’-rubriekje. Do’s en don’ts en wat te doen als je ging voor don’t. Meestal is dat opnieuw beginnen trouwens. Gelukkig mag je ook een recept laten mislukken, dat heet variëren.

Van pagina 24 tot en met pagina 312 op elke 2 pagina’s een recept. De recepten hebben naast de uitleg, de ingrediëntenlijst en een foto van het gewenste eindresultaat ook een klein kadertje met de bereidingstijd, baktijd en rusttijd. Zo weet je precies hoe lang het duurt voor je mag proeven, of weggeven.