De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste boeken

Vind je hier!

I Love Macarons

Macarons zijn zachte amandelkoekjes gemaakt van eiwit, suiker en amandelmeel. Deze zoete lekkernij wordt steeds bekender in de bakwereld, ook onder de taartdecorateurs. Immers, ook macarons kunnen gemaakt worden in alle kleuren en een leuke decoratie maakt ze helemaal af. Dit boekje is een prima basis om te beginnen in de wereld van deze koekjes.

Het boekje is geschreven in een vrolijke stijl, met peptalk bij de tips als het de eerste keer niet lukt. De schrijfster begint met het basisrecept, stap voor stap staat heel duidelijk beschreven wat je moet doen en ook wat vooral niet. Het fijne is dat ze ook uitlegt waaróm je iets moet doen of juist niet, zo leer je nog meer over het bakken. Het is aan te raden om met het basisrecept de beginnen tot je het goed onder de knie hebt, voor je gaat variëren met smaken.
Na het basisrecept komen de klassieke smaken en een aantal vullingen. De recepten die daarna volgen zijn niet al te ingewikkeld en het resultaat staat op de foto ernaast. Al met al een duidelijk en zeer compleet boekje wat aanzet tot bakken èn opeten.