De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

Hoe moet ik mijn taart voorbereiden voor het bekleden?

Om ervoor te zorgen dat je taart mooi strak wordt, moet je kapsel al zo glad mogelijk zijn. Dit doe je door een dun laagje botercrème op je kapsel te smeren en alle oneffenheden weg te werken met botercrème. De botercrème zorgt er ook voor dat je bekleding netjes blijft zitten.
Wil je geen botercrème gebruiken kun je ook jam, chocopasta, lemoncurd, ganache of royal icing gebruiken om de bekleding op zijn plaats te houden. Als je jam gebruikt is abrikozenjam het meest geschikt in verband met de lichte kleur. Verwarm de jam en zeef het daarna. Royal icing wordt heel hard, wil je dat niet doe er dan een theelepeltje glycerine doorheen.

Slagroom en banketbakkersroom zijn niet geschikt, daar zit te veel vocht in waardoor je fondant of marsepein kan gaan smelten.

Op YouTube vind je een filmpje over vullen, voorbereiden en bekleden van een taart.