De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

Hoe rol ik marsepein of fondant uit?

Wanneer je fondant of marsepein gaat uitrollen, strooi dan eerst wat poedersuiker om plakken aan je aanrecht te voorkomen. Bij fondant kun je ook maïzena gebruiken. Gebruik nooit bloem!
Wrijf evt. ook je deegroller lichtjes in. Rol 2 tot 3 keer een klein stukje uit, til de lap op en draai een kwartslag. Blijf dit herhalen, en strooi zo nodig wat extra poedersuiker op je werkblad. Bepaal hoe groot je lap moet worden (bijvoorbeeld door een touwtje te knippen dat precies over je taart past. Wanneer de lap dezelfde omtrek heeft als het touwtje, is de lap groot genoeg). Om de lap op je taart te leggen, vouw je de lap half over je deegroller en til je hem met de deegroller tot boven de taart. Vouw dan de lap weer terug.

Ga je vaker taarten maken, dan is uitrollen op een stuk doorzichtig plastic tafelkleed een aanrader. Dit plakt (bijna) niet en je kunt de uitgerolde fondant of marsepein er gemakkelijk mee op de taart leggen. Je hoeft alleen het kleed nog voorzichtig van de lap los te maken.