De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

Hoe gebruik ik al die verschillende (boetseer)tools?

Blade & Shell
Het mesje gebruik je om mee te snijden, de shell kant kun je gebruik om een afdruk te maken in een lange sliert rondom je taart. Zoals bij dit voorbeeld.

Ball
Een hele handige tool om het werken met marsepein en fondant te verfijnen. Gebruik dit modelleergereedschap om bijvoorbeeld mooi het hart in een bloem te drukken of de plek aan te geven waar je oogjes maakt. Ook is deze tool heel geschikt om de randjes van iets wat uitgestoken is mooi vlak te wrijven.
Een van de meest gebruikte tools.

Bone
Deze tool gebruik je veel bij het maken van suikerbloemen. Je maakt er de randjes van de bloemen en blaadjes heel dun mee. Zet de bolle kant van de bone-tool dan precies op de rand van het blad, gebruik hieronder wel een foampad.

Bulbulous & Cone
De cone gebruik je om bijvoorbeeld rozenblaadjes dunner te maken. Je rolt hiermee over de rand van het blad heen en weer. Gebruik wel een foampad. Beide tools worden ook gebruikt om (bloemen) uit te hollen.

Scallop & Comb
Het halve maantje, de scallop, wordt gebruikt om mondjes te maken of om een reliëf te maken van bijvoorbeeld veren, dakpannen of schubben. De comb (de kartel) gebruik je om stiksels te maken of een sierrandje.

Serrated & Taper Cones
Deze tools worden vooral gebruikt om bloemen te voorzien van een centre, dus om bloemen zoals fresia’s uit te hollen. De ster zorgt ervoor dat als je bloemen uit de hand maakt, je de blaadjes eerlijk kunt verdelen. Ook kun je hiermee nerven van holle bloemen aangeven.
Daarnaast kun je deze tools ook rechtop gebruiken en indrukken in fondant, als een embosser. Zo kun je bijvoorbeeld sterretjes maken of je kunt een patroon maken door het stervormig uiteinde schuin rondom in een rand fondant te drukken.

Taper Cones 5/6 Star
Deze gebruik je om kleine stervormige indrukken te maken of mooie sierranden. Ook kun je ze gebruiken om bloemen te voorzien van nerfjes.

Flower/Leaf
Zeer geschikt voor het maken van nerfjes en het verfijnen van uitgesneden marsepein of fondant. Door met de tool langs je uitgestoken of uitgesneden fondant/marsepein te gaan, wrijf je de rafels weg. Wordt veel gebruikt bij puzzelplaatjes.