De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

Hoe kan ik marsepein of fondant kleuren?

Wil je graag gekleurde marsepein of fondant gebruiken dan kun je dat kant-en-klaar kopen (zie webshop), maar je kunt het ook zelf kleuren. Dit is mogelijk met vloeibare kleurstof (vaak verkrijgbaar bij de toko) maar dit maakt de fondant of marsepein soms slap en plakkerig. Dit kun je oplossen door extra poedersuiker toe te voegen.

Ga je vaker zelf marsepein kleuren is het aan te raden om kleurgels of -pasta’s aan te schaffen. Met deze kleurstoffen behoudt de marsepein zijn structuur en wordt niet plakkerig. Ook hiervoor kun je terecht bij de webshop.

Kleuren van marsepein of fondant kan met de hand of met de keukenmachine. Neem wat kleurstof uit het potje met een cocktailprikker en ‘verstop’ dat in de marsepein of fondant. Kneed dan net zo lang tot de kleur er gelijkmatig is doorkneed. Ben je nog niet tevreden over de kleur, voeg dan wat kleurstof toe en kneed opnieuw. Gebruik wel elke keer een nieuwe cocktailprikker! De kleuren worden iets intenser als je ze een dag of evt. 2 van te voren maakt.