De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

Tylose/tragantgom

Tylose is een kunstmatige variant van het natuurlijke tragantgom, ze hebben beiden dezelfde werking. Je gebruikt het om fondant (en marsepein, maar dat werkt minder goed) harder en steviger te laten worden. Je hebt 2 theelepels nodig op 500 gram fondant, dit kneed je er goed doorheen. Fondant met tylose is vrijwel direct steviger, voor het beste resultaat laat je de luchtdicht ingepakte fondant 2 uur rusten. Fondant met tragantgom heeft 24 uur inwerktijd nodig, verpakt dit ook goed luchtdicht. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modelleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel MODELING PASTE genoemd. Perfect voor figuurtjes, bloemen waarvan de randjes moeten opstaan of bijvoorbeeld om letters of cijfers na uitharden rechtop neer te zetten op je taart!
Het maakt niet uit of je tylose/tragantgom voor of na het kleuren door de fondant kneedt.