De Leukste Taarten: maak je zelf

De lastige vragen

Lossen wij op!

De lastige vragen

Lossen wij op!

FAQ

Bakken
  1. Wat voor soort taartbodem moet ik bakken?
  2. Hoe bepaal ik de hoeveelheid beslag die ik nodig heb?
  3. Hoe wordt mijn beslag zo luchtig mogelijk?
  4. Hoe zorg ik dat mijn taart goed rijst en mooi hoog wordt?
  5. Hoe weet ik of mijn taart gaar is?
  6. Hoe krijg ik de taart heel uit de vorm?
  7. Welke bakvorm gebruik ik voor een boobie- (of andere bolvormige) taart?
  8. Hoeveel mix gebruik ik voor de 12 cm vorm van Blanda?
  9. Hoeveel eieren moet ik gebruiken als er bij een recept het ei in grammen aangegeven staat?
  10. Is er ook informatie over bakken voor iemand met een allergie?
  11. Welke vorm gebruik ik voor een Barbietaart?
  12. Hoe bak ik cupcakes die plat zijn aan de bovenkant?
Vullen
  1. Welke soorten vulling zijn geschikt?
  2. Hoeveel vulling heb ik nodig?
  3. In hoeveel lagen moet ik het kapsel snijden?
  4. Hoe zorg ik dat ik recht snijd?
  5. Hoe vul ik de taart?
  6. Waarom een dijkje van botercrème?
  7. Welke spuitzak kan ik gebruiken voor het vullen?
  8. Hoe krijg ik de lagen weer netjes op elkaar?
  9. Hoe kan ik het kapsel doorsnijden?
Bekleden
  1. Waarmee kun je een taart bekleden?
  2. Marsepein, fondant, marsefond, icing, ganache. Wat gebruik ik wanneer?
  3. Hoe moet ik mijn taart voorbereiden voor het bekleden?
  4. Hoe krijg ik de botercrème mooi glad?
  5. Hoeveel botercrème heb ik nodig als afwerking onder marsepein of fondant?
  6. Hoe rol ik marsepein of fondant uit?
  7. Hoeveel fondant of marsepein heb ik nodig om te bekleden?
  8. Hoe krijg ik mijn fondant of marsepein netjes om de taart heen?
  9. Hoe zorg ik ervoor dat mijn taart mooi glad wordt?
Decoreren
  1. Hoe gebruik ik uitstekers?
  2. Hoe kan ik marsepein of fondant kleuren?
  3. Met welke kleur maak ik blanke of bruine huidskleur?
  4. Hoe maak ik rood en zwart?
  5. Kan ik marsepein wit kleuren?
  6. Hoe maak ik letters?
  7. Hoe plak ik decoraties op de taart?
  8. Hoe maak ik een puzzelplaatje of puzzeltaart?
  9. Hoe voorkom ik dat mijn plaatje aan de ondergrond blijft plakken?
  10. Tappits, hoe gebruik ik die?
  11. Waar vind ik plaatjes om te puzzelen?
  12. Randen afwerken
  13. Hoeveel eiwit heb ik voor Royal Icing nodig als ik geen gebruik maak van eiwitpoeder?
  14. Hoe verdeel ik de vlakjes op een bol als ik een voetbaltaart wil maken?
  15. Kan ik decoraties ook vooraf maken?
  16. Hoe zet ik lint om een taart vast?
  17. Hoe krijg ik goud of zilver?
  18. Welke kleurstof gebruik ik om te schilderen?
  19. Hoe maak ik een toef/swirl op een cupcake?
  20. Hoe maak ik lijntjes/sliertjes, bijvoorbeeld bij een puzzelplaatje?
  21. Hoe maak ik van die leuke sprieten die uit de taart komen?
  22. Hoe gebruik ik al die verschillende (boetseer)tools?
Boetseren
  1. Hoe moet ik boetseren?
  2. Waarmee kan ik boetseren?
  3. Waarom wordt fondant verstevigd?
  4. Hoe lang kun je boetseersels bewaren?
Materialen
  1. Wat voor mixer moet ik gebruiken?
  2. Welke bakvormen zijn geschikt om in te bakken?
  3. Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een gedecoreerde taart?
Algemeen
  1. Kan ik een biscuit invriezen?
  2. Hoe lang kun je een taart of kale biscuit invriezen?
  3. Kun je ook een complete gevulde en gedecoreerde taart invriezen?
  4. Hoe laat ik een gedecoreerde taart ontdooien?
  5. Hoe ga ik te werk bij een stapeltaart?
  6. Hoe bewaar ik marsepein en/of rolfondant?
  7. Hoe bewaar ik gekleurde marsepein en/of rolfondant?
  8. Hoe bewaar ik fondant met tylose?
  9. Welke maat taart heb ik nodig voor x-aantal stukjes?
  10. Op wat voor onderplaatje zet ik de taart?
  11. Hoe snij ik een taart aan?
  12. Kan ik cupcakes invriezen?
Wat betekent...
  1. Abrikoteren
  2. Afkortingen
  3. Ball Tool
  4. Bloemennagel
  5. Bone tool
  6. Botercrème
  7. Botercrème extra
  8. Crème au beurre
  9. Crisco
  10. Cutting Wheels
  11. Dusten
  12. Flute/veine tool
  13. Fondant
  14. Fondantglazuur
  15. Frill cutter
  16. Ganache
  17. Gum paste/flower paste
  18. Heating core
  19. Icing/Royal icing
  20. Kapsel
  21. Kleipistool/sugar gun
  22. Lemon curd
  23. Marsefond
  24. Marsepein
  25. Mexican paste
  26. MMF/marshmellowfondant
  27. Pastillage
  28. Piping gel
  29. Plunger cutter
  30. Puzzelplaatje
  31. Scriber Tool
  32. Smoother
  33. Suikerbakkerspoeder
  34. Tappits
  35. Tip
  36. Tylose/tragantgom