De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Holland Sugar Art Show 2014

7e Holland Sugar Art Show op 24 & 25 mei 2014

Het vierde weekend van mei was het weer zover: De Holland Sugar Art Show vond plaats in het Planetarium in Hazerswoude-Dorp / Boskoop. Tijdens de show is er een beursvloer met stands uit binnen- en buitenland en daarnaast zijn er wedstrijdstukken te zien in diverse categorieën. De categorieën van dit jaar waren:

  • Taart met bloemen in kerst-thema *
  • Suikerbloemen in kerst-thema *
  • Taart in thema Kerst
  • Modelleerwerk in Marsepein/Sugarpaste/Chocolade in thema Kerst
  • Cupcakes gedecoreerd met Marsepein/Sugarpaste/ chocolade in thema Kerst
  • Tas en schoen (en) in thema Kerst

Een gedurfd concept, het thema Kerst zo eind mei, als de kans bestaat dat de mussen dood van het dak vallen, maar de sfeer zat er goed in en elke wedstrijddeelnemer wist de juiste snaar te raken! Al was er niet voor iedereen goud of zilver, alle inzendingen waren de moeite van het bekijken meer dan waard.

De beursvloer

Zaterdag en zondag vulden de stands van nationale en internationale standhouders de vloer. Natuurlijk was MjamTaart! van de partij, maar ook kleinere en grotere (web)winkels hadden leuke nieuwtjes bij zich of aanbiedingen met bekende producten. Wilde je een demo? Met veel plezier werden de producten uitgelegd en toegelicht. Gouden lace, 3D printen, unieke chocoladekleuren - er was voldoende te zien en te ervaren (en te kopen ;-) ) voor zowel de beginnende als gevorderde taartbakker/-ster!

En wie niet kwam om te kopen, kwam voor elkaar. Een beurs is tenslotte dé ultieme ontmoetingsplek voor elke taartmuts (of -pet, om de paar mannen onder ons niet over te slaan), om elkaar weet te zien, bij te praten en bij te knuffelen!

De wedstrijd

Met 6 categorieën waren er voldoende mogelijkheden om mee te doen met een wedstrijd. Het was ongetwijfeld weer een hele klus voor de jury om alle inzendingen te beoordelen. Wie er met goud, zilver en brons beoordeeld is, kun je terug vinden op de pagina van Holland Sugar Art Show.

Bake my day

Wie langs de stand van MjamTaart! liep - en die was niet te missen! - kon een meet & greet beleven met Mariska, de winnares van Bake my day. Met veel plezier poseerde zij voor foto’s en signeerde ze haar boek.

Bart van Vliet, de marsepeinspecialist, heeft samen met anderen, weer een mooie beurs neer gezet!