De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Biscuit glutenvrij

Bereidingswijze

Leg de eieren 10 minuten in warm water, daarna met suiker en zout 10 minuten mixen op hoge snelheid tot de massa zeer lichtgeel is. Rijstemeel en maizena goed mengen en zeven. In gedeeltes voorzichtig door het eiermengsel scheppen. 25 gr roomboter zachtjes smelten en dit voorzichtig door het beslag roeren.
Beslag storten in een ingevette 20-24 cm ronde bakvorm en ca 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden bakken tot het kapsel lichtbruin is en een prikker er schoon uitkomt.

Glutenvrije vulling: bv botercreme, banketbakkersroom (kijk even in de ingredienten of er geen tarwe(zetmeel) in zit), jam, ganache etc.

Bekleding: mmf (als er geen tarwezetmeel in de mm zit), marsepein, fondant is meestal ook glutenvrij.

PS. ben er dus recentelijk achter gekomen dat het beter is als ik geen gluten eet, en ben thuis aan het experimenteren geslagen met een alternatief recept, dat geen speciale (lees: moeilijk verkrijgbare en dure) mixen nodig heeft. Dit is mijn eerste poging en na proeven als “geslaagd” bestempeld. Het is misschien iets droger dan met normale tarwebloem, maar smaakt prima en de structuur is zeer goed en luchtig!

Recept en foto’s gepost door Lilo op het forum. Klik hier om naar haar topic te gaan voor tips, adviezen en om je vraag te stellen.