De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Biscuit/genoise deeg

Bereidingswijze

Biscuit/genoisedeeg taart Glutenvrij/tarwevrij en lactosevrij
Door het gebruik van deze samenstelling is de bodem niet droog.
Let wel, zo vers mogelijk maken en liever niet invriezen (droogheid)

Liefst de eieren op kamertemperatuur, dan kloppen ze luchtiger
Inhoud van +/- 0.4 L is 1 keer het recept
Inhoud van 0.8 l is 2 keer recept enz. ( testen met maatbelkere met water om de inhoud te weten of berekenen ;) )

Oven voorverwarmen, boven en onderwarmte tot +/150-170 afhankelijk van je oven,
Rooster op onderste niveau plaatsen.
Smelt de boter en laat het afkoelen
Splits de eieren, klop het eiwit.
Klop het eigeel, voeg de suiker in delen toe en mixen maar
Meel erboven zeven en onder het beslag spatelen/vouwen.
Eiwit eronder spatelen/vouwen en gelijk delen van de gesmolten boter in een dun straaltje toevoegen.
In de ingevette bakvorm doen, let op bij gebruik van bakspray lees de ingrediënten
Goudbruin laten worden in +/- 20 minuten voor 1-2 eieren, meer massa is natuurlijk een langere baktijd
Hij is gaar als de bodem bij indrukken terugveert.

Dit recept is ook lactosevrij

Gepost op het forum door Ireen123