De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Chiffon cupcakes, koemelk- en eivrij

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 170° graden. Leg 24 cupcake vormpjes klaar. Vet ze een beetje in met wat bakspray zodat ze bij het eten makkelijker loskomen.
Zeef de bakmeel, bp en zout.
Plaats de eidooiers en 140 gram suiker in de kom van een stand mixer en klop op hoge stand gedurende 2 minuten of totdat het mengsel wordt lichtgele en ‘linten’ vormt als opgeheven. Voeg het water, plantaardige olie en vanille en klop om te combineren. Voeg de droge ingrediënten en klop om te combineren. Doe het beslag in een mengkom terwijl u de eiwitten klopt.
Plaats de eiwitten en de cream of tartar in een schone kom en klop op hoge stand, met behulp van de garde beslag, totdat het schuimig wordt. Zet de snelheid op laag en voeg geleidelijk de resterende 30 gram suiker. Verhoog snelheid en blijven kloppen tot stijve pieken vormen, ongeveer 2 minuten.
Breng 1 / 3 van de eiwitten tot het beslag en klop tot goed gecombineerd. Voeg de resterende eiwitten en vouw in rustig. Vul de muffinpannen met beslag. plaats beide muffinpannen op de middelste rek van de oven. Bak gedurende 30 minuten, totdat een tandenstoker schoon eruit komt . Haal uit de oven op een rek afkoelen en laat volledig afkoelen voor het decoreren.

Op het forum gepost door bibo6c