De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Kerstkransjes

Bereidingswijze

Dit recept is voor ongeveer 400 gram deeg, een grote bakplaat vol.

Doe bloem en boter in een ruime kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes.
Voeg de agavesiroop, het eiwit en zout toe. Roer goed door en kneed vervolgens snel tot een samenhangend deeg.
Bestuif het aanrecht en je roller met bloem. Rol het deeg uit op het aanrecht tot een lap met ongeveer een halve c.m. dikte.
Leg bakpapier op een bakplaat.
Maak de koekjes met de uitsteekvormpjes. Gebruik een appelboor om kleine rondjes uit het midden van elk kransje te steken. Zo kan je de koekjes na het bakken met een lintje aan de kerstboom hangen.
Leg elk koekje voorzichtig op het bakblik. Zorg ervoor dat de koekjes een klein stukje van elkaar af liggen.
Rol het overgebleven deeg nogmaals uit, zodat je nog meer koekjes kunt maken. Ga door tot het deeg op is.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Indien je amandelschaafsel op je kerstkransjes wilt: doe de melk in een klein bakje of een kopje. Gebruik je keukenkwastje om elk koekje met wat melk te bestrijken. Strooi vervolgens wat amandelschaafsel op elk koekje. Probeer het mooi te verspreiden over elk koekje.
Bak de kerstkransjes gedurende 20-25 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze heel lichtbruin zijn geworden.
Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een rooster of anders op een plat bord. Laat de koekjes afkoelen.
Als je de kerstkransjes in de boom wilt hangen, knip dan stukjes rood lint om de kerstkransjes mee in de boom te hangen.