De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Gingerbread

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng bloem, soda, zout en specerijen door mekaar. Smelt de boter in een grote pan, laat het een beetje afkoelen. Doe er de suiker, siroop en ei doorheen en meng het goed. Doe 4 cups droge ingredienten erbij en mix het weer goed door mekaar. Doe het mengsel op een licht bebloemde oppervlakte. Kneed de laatste overgebleven droge ingredienten met de hand er door heen. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te slap is. Rol het deeg uit tot ongeveer 7mm dikte. Steek de koekjes uit en bak het met de volgende tijden:
Klein en medium: 6-10 minuten. Grote: 10-15 minuten

Het deeg is goed ingepakt in folie ongeveer 1 week in de koelkast houdbaar. Het heeft ongeveer 3 uur nodig om het uit de koelkast te verwerken. Met 1x dit recept kan je ongeveer 40 (normale maat) koekjes maken.

Djt is Grandma’s Gingerbread Recipe. Dit recept zat bij de Cookie Tree Kit van Wilton, smaakt erg lekker en is na het bakken lang houdbaar. Ik had er 2 kerstbomen mee gemaakt van een redelijke grootte. Ik was verbaasd dat het 1 week staand buiten een koektrommel nog zo goed eetbaar was. Je kan de koekjes ook nog versieren met Royal Icing. De specerijen heb ik met een teaspoon afgemeten en vervolgens op mijn mini weegschaal (weegt tot op 0,1 gram nauwkeurig) afgemeten. Daarom heb ik de officiele tsp en cup maten er ook achter gezet.

Recept gepost door G.I.Jane op het forum. Klik hier om naar het topic te gaan, voor tips en adviezen of om je vraag te stellen.