De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Cereal treats

Bereidingswijze

  • Laat in een pan met anti-aanbaklaag de boter op een laag vuur smelten. Voeg de marshmallows toe en laat die in de boter smelten. Haal de pan van het vuur. Voeg de rice crispies toe en roer goed door, totdat alle crispies met het marshmallow mengsel zijn bedekt.
  • Stort het mengsel in een grote ovenschaal of doe het in een 3D-vorm zoals het Wilton beertje, voetbal, enz. (goed invetten of bekleden met bakpapier).

Na het afkoelen kun je het desgewenst in stukjes snijden. Geschikt om met botercrème te decoreren. Te kleuren met gelkleurstoffen of cacao.

Ook met de hand te modelleren. Dan eerst laten afkoelen tot lauw en je handen insmeren met vet. Of vochtig houden met water.

Bewaren: Binnen twee dagen gebruiken, luchtdicht bewaren. Invriezen kan ook, binnen 6 weken gebruiken. Invriezen in lagen met bakpapier ertussen.

Op de Wiltonsite zijn een aantal voorbeelden te vinden wat je hiermee kunt doen.

Chocolade versie:

  • half pak rice crispies
  • 6 marsen

Smelt de marsen au bain marie. Zodra alles gesmolten is, de ricecrispies erdoor roeren. Verwerken als hierboven.

Andere variatiemogelijkheden: rozijnen of verkruimelde koekjes toevoegen.

Recept gebruikt voor de bovenstaande slippers”:
4 cups mini-marshmallows (140 gram)
40 gr boter
6 cups rice crispies (210 gram)