De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Maulwurfkuchen

Bereidingswijze

De eieren 5 minuten kloppen met de suiker. Springvorm 22-24 cm invetten. Voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de cacao door het eimengsel spatelen. Breng het water aan de kook en laat hierin de boter smelten. Meng dit door het beslag. Bak de taart 35 minuten op 175 graden. De cake uithollen met een lepel tot 2,5 cm diepte; laat rondom een rand van 2 cm breed staan. Bewaar de kruimels (maak ze fijn). Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix en hak de chocolade fijn. Meng de chocolade en eventueel de bananenessence door de slagroom. Pel de bananen en snijd ze in de lengte door. Leg de bananen op de bodem van de taart, zodat de hele bodem bedekt is. Bedek de bananen met de slagroom en strijk de bovenkant in een bolvorm af. Bedek de bovenkant met de kruimels.

Maulwurf is een mol in het Duits, dus de taart heet officieel moltaart. Maar bij ons thuis staat deze taart bekend als gooi-maar-in-je-bek-taart, een vrije vertaling :-) Het is ook lekker om de chocolade over de banaan te strooien en daarna de slagroom erop.