De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Pecan maple taart

Bereidingswijze

• Verwarm de oven op 190° C.
• Voor de notenlaag: smelt de boter, los de suiker hierin op, roer de noten door het boter-suikermengsel en laat afkoelen.
• Vet een springvorm (22 cm rond) in en bestuif met bloem.
• Snij de boter in stukjes in een kom en roer deze au bain marie zacht.
voeg de suiker en vanille suiker toe.
• De eieren een voor een er doorheen roeren en alles goed door kloppen.
• Neem de kom uit het water en voeg het gezeefd zelfrijzend bakmeel toe.
• Vul de vorm met beslag en strijk de bovenkant glad.
• Bestuif de bovenkant m.b.v. een zeef met een eetlepel bloem en verdeel voorzichtig het notenmengsel erover.
bak de taart iets onder het midden van de oven in ± 40 minuten gaar.
• De oven uitzetten en de taart nog 10 minuten laten staan.
• Eventueel bestuiven met poedersuiker.

Voor de vulling:
• mascarpone gladroeren met de suiker.
• de taart doorsnijden en de onderste helft besprenkelen met de ahorn siroop.
• mascarpone uitstrijken op de onderste helft en daarna de bovenste laag er weer bovenop leggen.
• Eventueel bestuiven met poedersuiker.

Geplaatst door Nathalie op het forum