De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Strawberry ShortCakes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snijd de aardbeien in tweeën (of in vieren als ze wat groter zijn). Doe ze samen met de suiker, de sinaasappelrasp in een grote kom. Schep de boel om en laat afgedekt staan.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker en ‘n snufje zout toe en meng door elkaar. Wrijf dan de blokjes boter met (koude!) vingertoppen door het bloemmengsel.
  4. Klop in een andere kom 125 ml slagroom met de 2 eieren en het vanille-extract en giet dit bij het bloemmengsel. Meng het snel door elkaar en maak er een samenhangend deeg van (het deeg is iets plakkerig). Meng/kneed niet te lang, zo krijg je luchtige en kruimelige shortcakes.
  5. Vorm met je handen 8 bollen van het deeg. Of gebruik een ingevette ijsboltang of grote maatschep (van die cupvormpjes zijn handig als je die hebt). Leg de deegbollen op een met bakpapier beklede bakplaat (als je een maatschep gebruikt, tik dan even met de maatschep op de bakplaat zodat het deeg eruit komt). Het deeg rijst nog in de oven dus laat er genoeg ruimte tussen.
  6. Bak de shortcakes in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
  7. Klop de rest van de slagroom op. Snijd de shortcakes door, vul ze met een dot slagroom en de gemarineerde aardbeitjes.

Bron: Yvette van Boven, Home Made Zomer
Op het forum geplaatst door Mistey

Over De Leukste Taarten

In januari 2000 begonnen als één van de allereerste Nederlandse sites over taartdecoratie, is DeLeuksteTaarten.nl uitgegroeid tot een kennis- en inspiratiebron voor iedereen die enthousiast is over het zelf maken van taarten.

Creatie van de maand