De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Appeltaart om te bekleden

Bereidingswijze

  • Bekleed de bakvor met bakpapier, vet in met boter en bestrooi deze met paneermeel
  • Meng en kneed bakmeel, boter en suiker tot een deegbal. Laat deze vervolgens 30 minuten in de koelkast rusten
  • Schil de appels
  • Snijd een paar appels in dunne plakken, dit om een rechte bovenkant te krijgen. Snijd de overige appels in partjes
  • Meng de appel met suiker en kaneel en schud goed door elkaar
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad
  • plaats de springvorm op het deeg voor de juiste maat
  • Bekleed de springvorm met het deeg
  • Leg eerst de dunne appelschijven op het deeg, vul daarna op met de partjes
  • rol het deeg uit op een snijplank en keer deze om boven de gevulde vorm. Voorzichtig, scheurt snel!
  • Bak de appeltaart op 180 à 200ºC ca. 60 à 70 minuten
  • Laat de taart helemaal afkoelen voor je hem omdraait. De onderkant is nu de bovenkant!

Dit recept is inclusief veel foto’s geplaatst op het forum in de rubriek Sjablonen, Patronen en Howto's, door kimi

Over De Leukste Taarten

In januari 2000 begonnen als één van de allereerste Nederlandse sites over taartdecoratie, is DeLeuksteTaarten.nl uitgegroeid tot een kennis- en inspiratiebron voor iedereen die enthousiast is over het zelf maken van taarten.

Creatie van de maand