De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Bananentaart Whimsical Bakehouse

Bereidingswijze

  • Vet 2 ronde bakvormen in met een doorsnede van 22 cm.
  • Verwarm de oven op 175ºC.
  • Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Mix in een kom de boter met de suiker tot het licht en schuimig is.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
  • Voeg de banaan toe, roer even door en doe het meel plus bakpoeder en zout erbij.
  • Even mixen op lage stand totdat alles egaal is.
  • Giet 2/3 van het beslag in de ene vorm en bak die 30 à 35 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Giet de overgebleven 1/3 in de andere vorm en bak deze zo ongeveer 20 à 25 minuten en test weer even of de satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de taarten eerst 15 à 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.

Recept gekregen van RedRose18 op het forum.