De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Chocolate mud cake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm de melk met de suiker (het mag niet koken!). Voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is, voeg dan de in stukjes gebroken chocolade toe. Neem van het vuur af zodra de chocolade bijna gesmolten is, roer tot de chocolade is opgelost. Laat 1 minuten rusten. Vet een 20 cm vorm in en bekleed de randen met bakpapier, zodat het bakpapier erbovenuit steekt. Zeef de bloem en het bakmeel met de cacao. Voeg de eieren en de whiskey aan het vloeibare mengsel toe. Meng nu het vloeibare mengsel met het bloemmengsel. In de vorm gieten.
Let wel op, omdat het beslag vrij vloeibaar is kan een springvorm gaan lekken dus op de bakplaat bakken. De cake moet 60-70 minuten bakken, maar het kan (veel) langer duren. Zorgvuldig controleren of een sateprikker er weer schoon en droog uitkomt. De mijne bleek net pas na 2 uur gaar…

Tips en trucs:
Deze cake is zeer geschikt voor 3D-taarten. Hij schijnt nog lekkerder te zijn als je hem (goed ingepakt in plastic folie) een nachtje in de vriezer stopt. Langer mag ook!

Vragen of opmerkingen over dit recept? Cupcakes maken met dit beslag? Lees meer in dit topic. gepost door Jozien op het forum.