De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Fruitcake

Bereidingswijze

Dit recept is een traditionele Engelse Rich Fruit Cake, in Groot Brittanië geliefd als bruids- en kersttaart, wordt daar doorgaans met een laag marsepein en vervolgens een laag fondant bekleed.

Meng de gedroogde vruchten met de brandy en het sap en geraspte schil van de citroenen en sinaasappels. Laat dit minimaal 24 uur intrekken, liefst 72 uur.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm (25cm rond) in en bekleed deze met bakpapier. Zeef de bloem met het gemberpoeder, de kaneel en de nootmuskaat. Meng de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Doe één voor één de eieren erbij. Tussen elk ei goed mengen. Voeg steeds een paar theelepels bloem toe om schiften te voorkomen. Voeg voorzichtig de overgebleven bloem door het mengsel. Roer de stroop, de noten en de geweekte vruchten (zonder de brandy) erdoor. Bewaar wel de brandy!

Lepel het mengsel in de bakvorm en bak de cake in 5 uur gaar. Als de bovenkant van de cake te snel lijkt te bruinen, vouw dan een stuk bakpapier doormidden, snijd een gat ter grootte van een walnoot in het midden en leg deze op de cake. Controleer of de cake gaar met behulp van een satehprikker. De cake is gaar als de prikker schoon blijft.

Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de bakvorm neemt. Bestrijk de bovenkant met de overgebleven brandy. wikkel de cake daarna in een dubbele laag bakpapier en een dubbele laag aluminiumfolie om te bewaren.

Maak deze cake 8 weken van te voren om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen. (Deze cake is tot wel 9 maanden houdbaar mits bekleed met marsepein en/ of fondant en bewaard op een koele donkere plaats).