De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Botercreme (compact, voor afsmeren)

Bereidingswijze

Deze botercrème is bedoeld om je taart mee af te smeren voor je er marsepein of fondant overheen doet. Het werkt als plaklaag en je kunt oneffenheden verdoezelen. Het voorkomt dat je toplaag smelt omdat het verhindert dat er vocht bij kan komen. Het is geschikt om een ‘dijkje’ te spuiten als je natte vullingen in je taart gebruikt.

Werkwijze:

  • Mix de boter met de margarine zacht
  • Zeef de poedersuiker en voeg deze toe
  • Mix lang, zeker 10 minuten!
  • Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.

*Je kunt ook alleen roomboter gebruiken, vervang hierbij de hoeveelheid margarine voor roomboter.

Foto van Bibia van het forum.